- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Choinka z błyszczącej wstążeczki - tutorial?
Choinka z błyszczącej wstążeczki - tutorial?
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
9 lata 5 miesiąc temu #758
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Choinka z błyszczącej wstążeczki - tutorial?
Na stronie
sketchup-polska.blogspot.com
jest link do instalki w tej samej wersji co ja mam czyli 6.4.112 PL.
SketchUp 6 PL
SketchUp 6 PL
mPuQ
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Dorkass
- Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 36
9 lata 5 miesiąc temu #759
przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Choinka z błyszczącej wstążeczki - tutorial?
Przeinstalowałam, ale chyba niepotrzebnie, bo CCleaner nadal pokazuje wersję 6.0.01539. Dopiero jak klikam bezpośrednio na właściwości aplikacji, to jest 6.4.112, a tamtej tak nie sprawdzałam, więc może była to ta sama wersja. Teraz już się nie dowiem. Nie wiem czemu głupi CCleaner pokazuje zły numer wersji.
Zaraz sprawdzę z tą drukarką.
Zaraz sprawdzę z tą drukarką.
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
9 lata 4 miesiąc temu #760
przez mPuQ
mPuQ
Przypomniał mi sie stary patent!
W darmowym SketchUp 6 nie było możliwości eksportu modeli do plików 3D rozpoznawanych przez inne programy poza KMZ czyli Google Earth.
Po utworzeniu modelu zapisujemy pracę Plik -> Eksportuj -> Model 3D i wybieramy zapis do Google Earth 4 (*.kmz).
Teraz znajdujemy plik KMZ i zmieniamy rozszerzenie na ZIP, otwieramy archiwum. W środku mamy plik *.kml to jest plik konfiguracyjny dla Google Earth, jeśli modele zostały oteksturowane to będą pliki grafik oraz podkatalog Models a w nim plik/pliki *.DAE Collada.
Ten rodzaj pliku jest bez problemu obsługiwany przez większość programów do grafiki 3D np Blendera, łącznie z dodanymi teksturami!
W darmowym SketchUp 6 nie było możliwości eksportu modeli do plików 3D rozpoznawanych przez inne programy poza KMZ czyli Google Earth.
Po utworzeniu modelu zapisujemy pracę Plik -> Eksportuj -> Model 3D i wybieramy zapis do Google Earth 4 (*.kmz).
Teraz znajdujemy plik KMZ i zmieniamy rozszerzenie na ZIP, otwieramy archiwum. W środku mamy plik *.kml to jest plik konfiguracyjny dla Google Earth, jeśli modele zostały oteksturowane to będą pliki grafik oraz podkatalog Models a w nim plik/pliki *.DAE Collada.
Ten rodzaj pliku jest bez problemu obsługiwany przez większość programów do grafiki 3D np Blendera, łącznie z dodanymi teksturami!
mPuQ
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorkass
- Dorkass
- Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
9 lata 4 miesiąc temu #761
przez Dorkass
Ech, to nie miało żadnego sensu. Drukarkę zainstalowałam i faktycznie zapisała mi do PDF, tylko że jako obrazek rastrowy, nie wektorowy, więc nic mi po tym, bo przecież równie dobrze mogłam sobie wyeksportować do PNG i otworzyć w Inku. Chyba, że coś źle zrobiłam?
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
9 lata 4 miesiąc temu #762
przez mPuQ
mPuQ
Jak to rastrowy?! U mnie zapisuje jako wektory.
W załączniku jest plik PDF ten który widać na zrzucie
W załączniku jest plik PDF ten który widać na zrzucie
mPuQ
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorkass
- Dorkass
- Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #763
przez Dorkass
To prawda, Twój PDF jest w wektorach, ale mój jest obrazkiem rastrowym. Nie mam pojęcia dlaczego. Nie widzę podczas zapisu za pomocą tej drukarki żadnych ustawień, które mogłyby za to odpowiadać.
@Edit:
Już wiem. Przyjrzałam się jeszcze raz Twojemu zrzutowi z ustawień drukarki i miałam ustawione inaczej. Jak zaznaczyłam dokładnie tak samo jak na Twoim zrzucie, to teraz jest w wektorach. Sorki za zamieszanie
@Edit:
Już wiem. Przyjrzałam się jeszcze raz Twojemu zrzutowi z ustawień drukarki i miałam ustawione inaczej. Jak zaznaczyłam dokładnie tak samo jak na Twoim zrzucie, to teraz jest w wektorach. Sorki za zamieszanie
Ostatnia9 lata 4 miesiąc temu edycja: Dorkass od.
Czas generowania strony: 0.140 s.