- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Obrót a klony
Obrót a klony
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
10 lata 11 miesiąc temu #309
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Obrót a klony
Spróbuj najnowszego
Inka dev dla Windows
. Odkąd pamiętam to klony omijałem łukiem bo były z nimi zawsze szopki aż do dziś jak mi jakimś cudem zadziałały!
Inna opcja to Ink w wersji portable , on zapisuje wszystkie pliki wewnątrz a nie jak normalne wersje w katalogu użytkownika. Jest szansa że program odpali się z dziewiczymi ustawieniami.
Co kilka Inków w systemie to nie jeden, wersja dla Windows 64 bit .
Więcej pomysłów nie mam.
Inna opcja to Ink w wersji portable , on zapisuje wszystkie pliki wewnątrz a nie jak normalne wersje w katalogu użytkownika. Jest szansa że program odpali się z dziewiczymi ustawieniami.
Co kilka Inków w systemie to nie jeden, wersja dla Windows 64 bit .
Więcej pomysłów nie mam.
mPuQ
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Dorkass
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 36
10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #310
przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Obrót a klony
OK, spróbuję i napiszę czy pomogło. Dziękuję za pomoc
@Edit:
Naprawdę dziwna sprawa. Zainstalowałam wersję portable i nadal to samo. Wtedy coś mnie "tknęło" i postanowiłam przed klonowaniem nie zmieniać domyślnych wymiarów dokumentu (w wersji instalacyjnej mam podmieniony szablon a w portable zmieniłam sobie w preferencjach zaraz po uruchomieniu programu) i eureka! - klonowanie działa prawidłowo. Zmieniłam wymiary strony wg własnych preferencji i znów błąd. Sprawdziłam kilkakrotnie, wystarczy nawet zmienić orientację z pionowej na poziomą aby klonowanie przestało działać prawidłowo. W wersji instalacyjnej z Gradient Mesh dokładnie to samo. Jednym słowem to jakiś dziwny bug musi być, że klonowanie działa prawidłowo tylko przy zachowaniu domyślnego szablonu i orientacji strony bez względu na wersję programu. Ciekawa jestem, czy to tylko u mnie się tak dzieje czy u wszystkich na Windows.
@Edit:
Naprawdę dziwna sprawa. Zainstalowałam wersję portable i nadal to samo. Wtedy coś mnie "tknęło" i postanowiłam przed klonowaniem nie zmieniać domyślnych wymiarów dokumentu (w wersji instalacyjnej mam podmieniony szablon a w portable zmieniłam sobie w preferencjach zaraz po uruchomieniu programu) i eureka! - klonowanie działa prawidłowo. Zmieniłam wymiary strony wg własnych preferencji i znów błąd. Sprawdziłam kilkakrotnie, wystarczy nawet zmienić orientację z pionowej na poziomą aby klonowanie przestało działać prawidłowo. W wersji instalacyjnej z Gradient Mesh dokładnie to samo. Jednym słowem to jakiś dziwny bug musi być, że klonowanie działa prawidłowo tylko przy zachowaniu domyślnego szablonu i orientacji strony bez względu na wersję programu. Ciekawa jestem, czy to tylko u mnie się tak dzieje czy u wszystkich na Windows.
Ostatnia10 lata 11 miesiąc temu edycja: Dorkass od.
Za tę wiadomość podziękował(a): mPuQ
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
10 lata 11 miesiąc temu #311
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Obrót a klony
Tak u mnie też tak się dzieje (Win7 64bit)!!!
Gratuluję spostrzegawczości, przyda się to na przyszłość aby móc lepiej ogarniać Inka.
Gratuluję spostrzegawczości, przyda się to na przyszłość aby móc lepiej ogarniać Inka.
mPuQ
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorkass
Czas generowania strony: 0.110 s.