- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Ustawianie właściwego wymiaru do druku grafiki wektorowej
- Forum
- Potrzebuję pomocy
Ustawianie właściwego wymiaru do druku grafiki wektorowej
- simek
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
3 lata 9 miesiąc temu #2505
przez simek
Replied by simek on topic Ustawianie właściwego wymiaru do druku grafiki wektorowej
Przykładowo piktogram wiertarki z oznaczeniem pod spodem '230V'
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
3 lata 9 miesiąc temu #2506
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Ustawianie właściwego wymiaru do druku grafiki wektorowej
Może to będzie pomocne.
Za tę wiadomość podziękował(a): simek
- simek
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
3 lata 9 miesiąc temu #2513
przez simek
Replied by simek on topic Ustawianie właściwego wymiaru do druku grafiki wektorowej
Dziękuję za pomoc. Udało się wyodrębnić element.
Proszę jeszcze o pomoc w kwesti nadania właściwego wymiaru do druku. Chciałbym dany element zapisać w odpowiednim wymiarze w mm i zapisać w wersji do drukarni.
Proszę jeszcze o pomoc w kwesti nadania właściwego wymiaru do druku. Chciałbym dany element zapisać w odpowiednim wymiarze w mm i zapisać w wersji do drukarni.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
Mniej
Więcej
3 lata 9 miesiąc temu #2514
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Ustawianie właściwego wymiaru do druku grafiki wektorowej
Jak do drukarni, to chyba najłatwiej. Pamiętaj tylko, żeby w mailu do drukarni dokładnie opisać jakie wymiary są oczekiwane.
Inkscape co do zasady potrafi pracować na jednostkach naturalnych. W głównym oknie, na samej górze możesz sobie zmienić jednostki. Możesz tam wybrać także milimetry. Kiedy to zrobisz i klikniesz na konkretną ikonę (jedną z tych, które wyciąłeś), powinieneś być w stanie określić dokładny wymiar. Zanim jednak wyślesz ją w tej postaci do drukarni, upewnij się w jakimś innym programie (np. w Scribusie), że wymiary są poprawne. Nigdy nie miałem z tym problemu, ale też niewiele w życiu wysyłałem do drukarni, a dochodziły mnie różne słuchy, że coś z nimi nie gra. Nie widziałem jednak konkretnych plików, więc trudno mi powiedzieć, że na pewno problem był po stronie Inka.
Inkscape co do zasady potrafi pracować na jednostkach naturalnych. W głównym oknie, na samej górze możesz sobie zmienić jednostki. Możesz tam wybrać także milimetry. Kiedy to zrobisz i klikniesz na konkretną ikonę (jedną z tych, które wyciąłeś), powinieneś być w stanie określić dokładny wymiar. Zanim jednak wyślesz ją w tej postaci do drukarni, upewnij się w jakimś innym programie (np. w Scribusie), że wymiary są poprawne. Nigdy nie miałem z tym problemu, ale też niewiele w życiu wysyłałem do drukarni, a dochodziły mnie różne słuchy, że coś z nimi nie gra. Nie widziałem jednak konkretnych plików, więc trudno mi powiedzieć, że na pewno problem był po stronie Inka.
- simek
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
3 lata 9 miesiąc temu - 3 lata 9 miesiąc temu #2515
przez simek
Metodą prób i błędów udało mi się nadać wymiar.
W jaki sposób nałożyć KONTUR CIĘCIA do drukarni? Żeby wiedzieli jaki jest wymiar docelowy
W jaki sposób nałożyć KONTUR CIĘCIA do drukarni? Żeby wiedzieli jaki jest wymiar docelowy
Ostatnia3 lata 9 miesiąc temu edycja: DominusX od.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
Mniej
Więcej
3 lata 9 miesiąc temu #2516
przez DominusX
To jest pytanie do drukarni. Co drukarnia to inny pomysł na to.
- Forum
- Potrzebuję pomocy
Czas generowania strony: 0.108 s.