Ustawianie właściwego wymiaru do druku grafiki wektorowej

3 lata 9 miesiąc temu #2499 przez simek
Witajcie,
piszę z prośbą o pomoc, ponieważ nie potrafię sobie poradzić z pewną kwestią.
Posiadam naklejki/piktogramy, które chcę zeskanować, przerobić do wektora i zecić druk w drukarni.

Poradziłem sobie z przerobieniem pliku na wektor - kilka kliknięć i sprawa załatwiona.
Nie daję sobie jednak rady z wydzieleniem danego fragmentu z pliku wektorowego i nadanie mu odpowiedniego wymiaru w mm( żeby był identyczny do pierwowzoru). Chcę stworzyć gotową naklejkę, która zostanie wydrukowana.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

3 lata 9 miesiąc temu #2500 przez DominusX
Wydzielenie poszczególnych naklejek to sprawa bardzo prosta. Wystarczy użyć opcji "Ścieżka" > "część wspólna", wielokrotnie do każdego z elementów. Nic skomplikowanego.

Z dokładnymi wymiarami jest nieco trudniej. Pytanie jaką metodą chcesz je drukować? Dać do drukarni, czy w domu na papierze naklejkowym?

3 lata 9 miesiąc temu - 3 lata 9 miesiąc temu #2501 przez simek
Po wybraniu SCIEŻKA -> CZĘŚĆ WSPÓLNA i zaznaczeniu odpowiedniego obszaru nic się nie dzieje, a przynajmniej nie wiem co dalej ;)

Chcę wysłać to do drukarni, ponieważ piktogramy będą narażone na warunki atmosferyczne i muszą być nadrukowane na odpowiednim papierze/foli.

3 lata 9 miesiąc temu #2502 przez DominusX
No to na początek zobacz to:

W 1:01​ - 5:32​ tłumaczę dlaczego :)

3 lata 9 miesiąc temu #2503 przez simek
Obejrzałem film. W załączniku przesyłam jak wygląda sytuacja po próbie rozdzielenia poszczególnych obiektów. Nie potrafię wyodrębnić interesującej mnie grupy.  
Załączniki:

3 lata 9 miesiąc temu #2504 przez DominusX
No fajno, ale co stąd chcesz wyodrębnić?

Czas generowania strony: 0.458 s.