LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress

6 lata 1 miesiąc temu #1985 przez Renegat
Dziękuję jeszcze raz. Pozdrawiam :) Teraz można tworzyć :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

3 lata 10 miesiąc temu #2405 przez Feliks
Cześć,

Niedawno założyłem swoją pierwszą stronę, z pomocą tutoriali oraz informacji z portali jak ten przygotowałem też logo. Czytając powyższy tekst udało mi się także wgrać je na wordpress w formacie SVG bo przy JPG wychodziła brzydka pixelioza.

I tu pojawił się problem, może nie do końca związany z samym inkscape, ale z formatem? Chodzi o to, że wchodząc w stronę z poziomu przeglądarki na komputerze logo prezentuje się ładnie (technicznie), przy powiększaniu strony nie robią się pixele, wszystko jest ok. Niestety wchodząc w stronę z poziomu telefonu, w miejscu logo pojawia się jakaś nieznana mi ikonka. Jakby telefon nie rozpoznawał tego typu pliku?

Chodzi o stronę www.tataimapa.pl za wszelkie sugestie i pomoc będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam,
Feliks

3 lata 10 miesiąc temu #2406 przez Owca
Cześć

Nie widzę problemu, po otworzeniu strony na telefonie.
ps. mam nadzieję, że nie jest to próba pozycjonowania się przez fikcyjny problem ;)

3 lata 10 miesiąc temu #2407 przez Feliks
Faktycznie, dziś rano wszedłem i jest ok zarówno na telefonie jak i tablecie, przepraszam za zamieszanie:( na początku pokazywało się jakby logo formatu SVG, widocznie później musiało się coś zaktualizować.

Co do pozycjonowania, z założenia ma to być strona rodzinna, raczej do użytku wewnętrznego, przygotowana jak najniższym kosztem oraz bez reklam, więc nie zależy mi na odsłonach.

Pozdrawiam,
Feliks

3 lata 10 miesiąc temu #2409 przez Owca
Grunt że działa. Może to być kwestia długości nazwy pliku z logiem albo ustawień pamięci podręcznej wordpressa / serwera.

Niech strona się rozwija i powodzenia !

Czas generowania strony: 0.230 s.