- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress
- Forum
- Potrzebuję pomocy
LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress
- Renegat
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
6 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 1 miesiąc temu #1967
przez Renegat
LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress was created by Renegat
Witam wszystkich,
Zwracam się pomoc. Mam zrobione logo. Gdy zapisuję w formacie png wygląda tragicznie. Czy można coś z tym zrobić, aby jakość loga była lepsza? Gdy zapisuję plik w formacie svg. to logo ma ponad 400 kb i spowalnia bardzo stronę. Ładuje się wolno. Może jest jakiś sposób, aby dodać plik svg. bez straty dla działania strony?
Zwracam się pomoc. Mam zrobione logo. Gdy zapisuję w formacie png wygląda tragicznie. Czy można coś z tym zrobić, aby jakość loga była lepsza? Gdy zapisuję plik w formacie svg. to logo ma ponad 400 kb i spowalnia bardzo stronę. Ładuje się wolno. Może jest jakiś sposób, aby dodać plik svg. bez straty dla działania strony?
Ostatnia6 lata 1 miesiąc temu edycja: Renegat od.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Owca
- Wylogowany
- Administrator
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 16
6 lata 1 miesiąc temu #1968
przez Owca
Replied by Owca on topic LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress
Cześć.
Tak dla pewności logo to same wektory ?
Tak dla pewności logo to same wektory ?
- Renegat
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
6 lata 1 miesiąc temu #1969
przez Renegat
Replied by Renegat on topic LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress
Tak sądzę. Jest napis i obiekt.
- Owca
- Wylogowany
- Administrator
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 16
6 lata 1 miesiąc temu #1970
przez Owca
Replied by Owca on topic LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress
Obiekt narysowany jest w inkscape ?
Czy napis jest to tekst wstawiony przy użyciu narzędzia "Tekst" i czy poprawnie wyświetla się na stronie jak umieszczasz svg ?
Czy napis jest to tekst wstawiony przy użyciu narzędzia "Tekst" i czy poprawnie wyświetla się na stronie jak umieszczasz svg ?
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
6 lata 1 miesiąc temu #1971
przez DominusX
Replied by DominusX on topic LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress
Nie zapisuj jako PNG. Użyj opcji Eksportuj Jako Bitmapę! Wbrew pozorom plik, który z tego wyjdzie to będzie PNG, a nie BMP.
- Renegat
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
6 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 1 miesiąc temu #1972
przez Renegat
Replied by Renegat on topic LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress
Jest to prosty obiekt - kwadrat z symbolem w środku. Poprawnie wyświetla się całość na stronie w bardzo dobrej jakości.
Nie mam w programie przyciska eksportuj jako bitmapę, tylko jako png. Moja wersja programu nie jest najnowsza.
Widziałem, że można wstawiać pliki svg. jako logo i w ogóle nie obciążają strony. Są można powiedzieć stabilne. Tylko podstrony się zmieniają. Na podglądzie widać dwa pliki png i svg. Logo jest świetnej jakości mimo maksymalnego powiększenia. Zachodzę w głowę jak to zrobić.
Nie mam w programie przyciska eksportuj jako bitmapę, tylko jako png. Moja wersja programu nie jest najnowsza.
Widziałem, że można wstawiać pliki svg. jako logo i w ogóle nie obciążają strony. Są można powiedzieć stabilne. Tylko podstrony się zmieniają. Na podglądzie widać dwa pliki png i svg. Logo jest świetnej jakości mimo maksymalnego powiększenia. Zachodzę w głowę jak to zrobić.
Ostatnia6 lata 1 miesiąc temu edycja: Renegat od.
- Forum
- Potrzebuję pomocy
Czas generowania strony: 0.122 s.