LOGO - jak zmniejszyć plik SVG - szybkie i wyraźne logo na stronie wordpress

6 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 1 miesiąc temu #1967 przez Renegat
Witam wszystkich,

Zwracam się pomoc. Mam zrobione logo. Gdy zapisuję w formacie png wygląda tragicznie. Czy można coś z tym zrobić, aby jakość loga była lepsza? Gdy zapisuję plik w formacie svg. to logo ma ponad 400 kb i spowalnia bardzo stronę. Ładuje się wolno. Może jest jakiś sposób, aby dodać plik svg. bez straty dla działania strony?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

6 lata 1 miesiąc temu #1968 przez Owca
Cześć.

Tak dla pewności logo to same wektory ?

6 lata 1 miesiąc temu #1969 przez Renegat
Tak sądzę. Jest napis i obiekt.

6 lata 1 miesiąc temu #1970 przez Owca
Obiekt narysowany jest w inkscape ?
Czy napis jest to tekst wstawiony przy użyciu narzędzia "Tekst" i czy poprawnie wyświetla się na stronie jak umieszczasz svg ?

6 lata 1 miesiąc temu #1971 przez DominusX
Nie zapisuj jako PNG. Użyj opcji Eksportuj Jako Bitmapę! Wbrew pozorom plik, który z tego wyjdzie to będzie PNG, a nie BMP.

6 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 1 miesiąc temu #1972 przez Renegat
Jest to prosty obiekt - kwadrat z symbolem w środku. Poprawnie wyświetla się całość na stronie w bardzo dobrej jakości.
Nie mam w programie przyciska eksportuj jako bitmapę, tylko jako png. Moja wersja programu nie jest najnowsza.
Widziałem, że można wstawiać pliki svg. jako logo i w ogóle nie obciążają strony. Są można powiedzieć stabilne. Tylko podstrony się zmieniają. Na podglądzie widać dwa pliki png i svg. Logo jest świetnej jakości mimo maksymalnego powiększenia. Zachodzę w głowę jak to zrobić.

Czas generowania strony: 0.122 s.