- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Jak wyciąć element z grafiki ?
Jak wyciąć element z grafiki ?
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
7 lata 6 miesiąc temu #1790
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Jak wyciąć element z grafiki ?
No to jeśli to podrabianie dokumentów, to wolę być od tego z daleka, bo to zwyczajnie przestępstwo.
A gdybym miał to zrobić na potrzeby szkoleniowe, to pewnie próbowałbym robić wektoryzację bitmapy z bardzo wieloma warstwami. Całkiem dobre to daje efekty, ale wiele zależy od tego jak to dokładnie wygląda.
A gdybym miał to zrobić na potrzeby szkoleniowe, to pewnie próbowałbym robić wektoryzację bitmapy z bardzo wieloma warstwami. Całkiem dobre to daje efekty, ale wiele zależy od tego jak to dokładnie wygląda.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Dorkass
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 36
7 lata 6 miesiąc temu - 7 lata 6 miesiąc temu #1791
przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Jak wyciąć element z grafiki ?
O wektoryzacji nie pomyślałam. Rzeczywiście w niektórych przypadkach może być dobrym sposobem na wycięcie.
www.gimpuj.info/index.php/topic,67478.msg - tu jest wątek na gimpuju. Ciężko stwierdzić, co tam jest w tym PDF, bo udostępnił tylko podgląd w JPG.
Dopóki nie dowiemy się, jak wygląda oryginał i czy jest rastrem czy wektorem, nie będziemy w stanie polecić optymalnej metody wycięcia (o ile w ogóle wycięcie będzie potrzebne, jeśli to jednak wektor). W każdym razie na stronie sklepu nie było żadnej informacji na ten temat, tylko cena i podgląd skanu/zdjęcia w JPG.
www.gimpuj.info/index.php/topic,67478.msg - tu jest wątek na gimpuju. Ciężko stwierdzić, co tam jest w tym PDF, bo udostępnił tylko podgląd w JPG.
Dopóki nie dowiemy się, jak wygląda oryginał i czy jest rastrem czy wektorem, nie będziemy w stanie polecić optymalnej metody wycięcia (o ile w ogóle wycięcie będzie potrzebne, jeśli to jednak wektor). W każdym razie na stronie sklepu nie było żadnej informacji na ten temat, tylko cena i podgląd skanu/zdjęcia w JPG.
Ostatnia7 lata 6 miesiąc temu edycja: Dorkass od.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
7 lata 6 miesiąc temu #1792
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Jak wyciąć element z grafiki ?
A, to świadectwo, to widzę żart taki. Spróbowałem zrobić wektoryzację, nic z tego. Myślę, jednak, że próbowałbym tutaj zaznaczyć po kolorze. Jest dość wyraźny. Dobra maska i po krzyku. Ale w Inkscape to raczej męczarnia. To rastrowa zabawa.
- damian133
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
7 lata 6 miesiąc temu #1801
przez damian133
Replied by damian133 on topic Jak wyciąć element z grafiki ?
Sorry ale nie wiem o jakie świadectwo mam chodzi.
Chce wyciac po prostu jeden element z obrazka i tyle
Chce wyciac po prostu jeden element z obrazka i tyle
- Dorkass
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 36
7 lata 6 miesiąc temu - 7 lata 6 miesiąc temu #1802
przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Jak wyciąć element z grafiki ?
@damian133 - www.gimpuj.info/index.php/topic,67478.msg - o to, do którego podałeś link na forum GIMP-a. Nick prawie taki sam, założyłeś wątek zaraz po tym, jak odpisałam Ci tutaj i problem identyczny, nawet format pliku się zgadza. Dodatkowo w godzinach, w których pisałeś, ruch na obu forach jest praktycznie zerowy. Naprawdę bardzo rzadko zdarzają się posty pomiędzy 2 a 3 w nocy ;) W taki zbieg okoliczności trudno uwierzyć, więc założyłam, że to ta sama osoba i myślę, że każdy na moim miejscu zrobiłby to samo. Zresztą nie rozumiem czego się tutaj wypierać, przecież nie ma w tym nic złego. Pisałam Ci tutaj, jak sprawdzić czy grafika jest rastrowa czy wektorowa i byłam przekonana, że obraz okazał się jednak rastrem, więc napisałeś na forum GIMP-a.
Jeśli oczekujesz pomocy, zapodaj oryginalną grafikę, z której chcesz coś wyciąć. Inaczej nie będziemy w stanie Ci pomóc. Jeśli nie chcesz, aby odnośnik do tego PDF był widoczny publicznie, możesz mi wysłać na pw, na forum GIMP-a (mój nick tam, to be@).
Nie wiem dlaczego, ale tutaj nie można przesyłać wiadomości prywatnych :/
Jeśli oczekujesz pomocy, zapodaj oryginalną grafikę, z której chcesz coś wyciąć. Inaczej nie będziemy w stanie Ci pomóc. Jeśli nie chcesz, aby odnośnik do tego PDF był widoczny publicznie, możesz mi wysłać na pw, na forum GIMP-a (mój nick tam, to be@).
Nie wiem dlaczego, ale tutaj nie można przesyłać wiadomości prywatnych :/
Ostatnia7 lata 6 miesiąc temu edycja: Dorkass od.
Czas generowania strony: 0.103 s.