Ciecie obrazka.

7 lata 1 miesiąc temu - 7 lata 1 miesiąc temu #1832 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Ciecie obrazka.
Problemem jest to, że ta czarna ścieżka jest tak naprawdę zbiorem osobnych podścieżek i stąd problemy. Np. w AI to w ogóle nie byłoby traktowane jako pojedyncza ścieżka. W Inku działa to jakoś dziwacznie i takiego zbioru podścieżek nie da się normalnie pociąć. Trzeba by było zamienić na jedną, ciągłą ścieżkę czyli połączyć podścieżki albo rozdzielić wszystkie elementy na osobne ścieżki, co automatycznie w Inkscape jest bardzo pogmatwane. Spróbuję ten plik otworzyć i ponownie zapisać w AI, to powinny się rozdzielić. Być może jest jakieś inne rozwiązanie, jakiś filtr w Inkscape ale to bym musiała dłużej posprawdzać
@Edycja:
A jednak w AI to się zachowuje tak samo. Tzn. program pokazuje, że jest to ścieżka złożona, ale kiedy wybiorę opcję "usuń" to otrzymuję to samo co w Inku, czyli masę dodatkowych, zbędnych obiektów. Dziwna sprawa, bo wydawało mi się, że otwierałam już podobne ścieżki i dało się je sensownie rozdzielić...
Pozostaje więc zabawa w rozdzielenie tej ścieżki, a następnie podział poszczególnych podścieżek

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

7 lata 1 miesiąc temu - 7 lata 1 miesiąc temu #1833 przez Dorkass
Chociaż dałoby się prościej za pomocą czterech prostokątów i opcji "część wspólna".
Jednak sama jestem ciekawa czy da się w jakiś prosty sposób, automatycznie rozdzielić tę ścieżkę złożoną na poszczególne, zwykłe ścieżki.

7 lata 1 miesiąc temu #1834 przez chemar
Replied by chemar on topic Ciecie obrazka.
Dzieki sproboje.

7 lata 1 miesiąc temu #1835 przez Dorkass
Jak co, to mogę pokazać przez Skype lub Team Viewer

7 lata 1 miesiąc temu - 7 lata 1 miesiąc temu #1836 przez chemar
Replied by chemar on topic Ciecie obrazka.
OK. Poradzilem sobie w troche inny sposob ale jest to co chcialem. Opisze moze komus sie przyda.
Majac te auto zgrupowane w calosc rysowalem prostokat najpierw np pierwszy gorny i zaznaczalem calosc nastepnie Obiekt - Przytnij - Ustaw i tak dla kazdego prostokata czyli cztery razy. Moze jest inna prostsza metoda nie wiem ale ta poskutkowala.

7 lata 1 miesiąc temu #1837 przez Dorkass
Nie jestem pewna czy sposób z przycinaniem nadaje się do takiej maszyny, bo przycięcie można zdjąć, ale nigdy nie przygotowywałam nic takiego więc nie wiem, jakie są wymogi

Czas generowania strony: 0.181 s.