Ciecie obrazka.

7 lata 11 miesiąc temu #1364 przez chemar
Ciecie obrazka. was created by chemar
Witam

Mam problem z pocieciem obrazka. Chodzi oo to mam zrobiony duzy projekt 2 metry na 1,5 metra i musze go pociac z precyzyjna dokladnoscia na 12 czesci. Bedzie to do maszyny grawerujacej. Musi byc pociete tak ze po wygrawerowaniu i zlozeniu tego w calosc bedzie jak jeden obrazek. W corelu robilem to bez problemu a w Inkscape nie wiem jak sie do tego zabrac.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

7 lata 11 miesiąc temu #1365 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Ciecie obrazka.
W Inkscape cięcie to niestety trochę bardziej skomplikowana sprawa, ponieważ ciąć możesz tylko jeden obiekt naraz. W ten sposób zgrupowanego obiektu nie potniesz i tyle. Napisz coś więcej na ten temat. Czy to jeden obiekt, czy wiele, Czy obiekty można posumować itd.

7 lata 11 miesiąc temu #1369 przez chemar
Replied by chemar on topic Ciecie obrazka.
Jest to kilka obiektow ale mozna je sumowac.

7 lata 11 miesiąc temu #1378 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Ciecie obrazka.
No to robisz tak: sprowadzasz wszystkie do jednego obiektu, stawiasz linie cięcia, też jako jeden obiekt, zaznaczasz oba i używasz Ścieżka > Podział.
Za tę wiadomość podziękował(a): chemar

7 lata 11 miesiąc temu #1379 przez chemar
Dzieki. O to chodzilo.

7 lata 1 miesiąc temu #1825 przez chemar
Po dlugim czasie znowu mam problem. A mianowicie mam bitmape ktora zaimportowalem do programu inkscape. Nastepnie zrobilem wektoryzuj bitmape obrysowalem krzywymi Beziera kontur zewnetrzny. i potrzebuje pociac calosc na 4 kawalki. Na potrzeby maszyny grawerujacej niestety nie moge pociac tego nawet powyzszym sposobem. Co jest nie tak.

Czas generowania strony: 0.135 s.