Problem z uzyskaniem dokładnych wymiarów

9 lata 11 miesiąc temu #550 przez Rhotax
Jestem w zakładce "Przesunięcie", ustawiam 1 tylko dla kolumn.
Przechodzę do zakładki "Obrót" ustawiam parametry wg instrukcji, daję "Utwórz" i wciąż to nie jest to.

Ciekawostka :) Będąc w zakładce Obrót, klikam przywróć domyślne. Wracam do zakładki Przesunięcie a tu znowu 1 ... w dwóch miejscach (kolumny i wiersze) :D Czyli wydaje się, że jednak resetuje we wszystkich zakładkach :) (mam wersję 0.49.4 r9939)

A może jakieś ustawienia w ustawieniach głównych programu, zakładka Klony, dla pierwszego mam zaznaczone przy "Pozostają nieprzemieszczone" ?

Inkscape 0.48.4 r9939 na WinXP.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

9 lata 10 miesiąc temu #552 przez DominusX
Ciężko stwierdzić. Czasem ciężko do końca przewidzieć działanie tego mechanizmu, innym razem parametr na którejś zakładce o tym decyduje. Popróbuj jeszcze z innymi parametrami. Chyba bardziej nie jestem w stanie pomóc. Możesz ewentualnie odinstalować Inlscape, po czym przy nowej instalacji totalnie wyczyścić ustawienia. Powinno wyjść.

3 lata 10 miesiąc temu #2471 przez Enzoo17
Replied by Enzoo17 on topic Problem z uzyskaniem dokładnych wymiarów
Rozwiązaniem problemu jest ustawienie obwiedni geometrycznej.
Wchodzimy w: Ustawienia (Shift+Ctrl+P) / Narzędzia / Obwiednia do użycia i zaznaczamy "Obwiednia geometryczna".
Od tego momentu możemy dowolnie zmieniać szerokość konturu, a wymiar obiektu pozostanie bez zmian.

Czas generowania strony: 0.082 s.