Videotutoriale z podstaw: brak cz.6?

11 lata 10 miesiąc temu #94 przez Dorkass
Videotutoriale z podstaw: brak cz.6? was created by Dorkass
Obejrzałam już wszystkie 5 filmików o podstawach obsługi Inkscape. Były naprawdę bardzo ciekawe i pouczające. W ostatnim jest mowa o tym, że ma być jeszcze jeden, szósty filmik. Gdzie mogę go znaleźć? Czy w ogóle nie został nakręcony?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

11 lata 10 miesiąc temu #95 przez wrednik
Replied by wrednik on topic Videotutoriale z podstaw: brak cz.6?

Dorkass napisał: Obejrzałam już wszystkie 5 filmików o podstawach obsługi Inkscape. Były naprawdę bardzo ciekawe i pouczające. W ostatnim jest mowa o tym, że ma być jeszcze jeden, szósty filmik. Gdzie mogę go znaleźć? Czy w ogóle nie został nakręcony?

Oficjalna odpowiedź brzmi: owszem, 6 części brak. Została przełożona na później i niestety owo później jeszcze nie nadeszło. Jest plan, żeby go zrobić, ale przyznaję, jest to plan bez konkretnego terminu.

11 lata 10 miesiąc temu #96 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Videotutoriale z podstaw: brak cz.6?
Szkoda :( Poza troszkę słabą jakością obrazu poradniki naprawdę świetne. Wszystko przedstawione bardzo przystępnie i zarazem ciekawie. W ogóle się nie nudziłam podczas oglądania :)
Dziś w takim razie chyba wezmę się za jakiś konkretny tutorial bo dopiero zainstalowałam Inkscape i jeszcze nic w nim nie robiłam. Przyznam, że troszkę się boję bo strasznie dużo tam tych opcji...

11 lata 10 miesiąc temu #97 przez tjindy
Replied by tjindy on topic Videotutoriale z podstaw: brak cz.6?
Mi też się przyjemnie oglądało tutki :)
Fajnie że kolejna osoba zaczyna zabawę z Inkscape - życzę dużo przyjemnych prac i zabawy z programem.
W razie pytań śmiało pisz na forum :)

Wbrew pozorom opcji nie jest dużo. Na początek zawsze sobie zaplanuj pracę poprzez odpowiednie ustawienia Inkscape. Ja zaczynam od ustawień wielkości "papieru" - czyli obszaru, potem siłę przyciągania do prowadnic (10 wsytarcza), a potem to już z górki :)

Zaplanuj sobie co chcesz zrobić i potem konsekwentnie realizuj - Inkscape to zacne narzędzie chociaż na takie nie wygląda. Większość moich prac (strony www, banery reklamowe, szyldy, ulotki, grafika użytkowa) są projektowane właśnie w nim. Program posiada oczywiście wady (tudzież braki) jak np. brak obsługi CMYK (napisałem z premedytacją) czy powolność przy bardziej złożonych projektach (w szczególności gdy mamy dużo maskowań, efektów blur, etc). Jednakże wygoda pracy i intuicyjność zachwyca na tyle że praca z nim pomimo tego co wyżej napisałem to czysta przyjemność :)
Pozdrawiam

Czas generowania strony: 0.100 s.