Linia, której nie mogę w żaden sposób edytować

1 tydzień 1 dzień temu #3271 przez KarKoz
Witam,
Wykorzystuje program inkscape do tworzenia mapy dla robota AMR.
Została ona zaprojektowana przez osobę, która początkowo pomagała mi go wdrożyć.
W tym momencie chciałbym rozszerzyć obszar roboczy, aby wyznaczyć dalszą drogę niz była wcześniej planowana.
Samą warstwę udało mi się rozszerzyć, niemniej jest linia, ktorej nie mogę edytować, nie widzę jej na żadnej warstwie i mimo to, że utworzone prostkąt w białym kolorze ( kolor biały oznacza tor po którym może poruszać się robot), to po wrzuceniu tego w program robota i tak jej nie widzę.
W załączeniu przesyłam zrzut, jak to wygląda... być może ktoś ma jakieś rozwiązanie.
Z góry bardzo dziękuje za pomoc!

Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

1 tydzień 1 dzień temu - 1 tydzień 1 dzień temu #3272 przez Dorkass
A to nie jest obramowanie strony? To jest zrzut z Inkscape? Tak trochę chaotycznie napisałeś, że w końcu nie wiem, gdzie (w którym programie) tą linię widzisz, a gdzie jej nie widzisz...
W ogóle najlepiej jakbyś zapodał SVG.

1 tydzień 1 dzień temu #3274 przez DominusX
Na moje oko nie rozszerzyłeś/aś obszaru roboczego, tylko prostokąt, który robił Ci za tło. Ta linia to jest właśnie linia obszaru roboczego i to ona go wyznacza. Białe tło nie ma nic do rzeczy.

1 tydzień 1 dzień temu #3275 przez KarKoz
Wszedłem w właściwości dokumentu i jest tam opcja do odznaczenia "ramka" - i w sumie po temacie.
Dzięki Panowie za odpowiedź w temacie.

1 tydzień 18 godzin temu #3280 przez DominusX
Nie tylko Panowie, ale ja owszem ;)

Polecamy się.

Czas generowania strony: 0.176 s.