Kiermasz Wielkanocny

3 lata 8 miesiąc temu #2493 przez ProfesjonalnyAmator
Replied by ProfesjonalnyAmator on topic Kiermasz Wielkanocny
A mam jeszcze raz pytanie o to samo ale może źle sformułowałem pytanie , da się jedna linie/krzywą zrobić w dwóch różnych kolorach bo szykuje jeszcze te ozdoby wielkanocne a nie chce tak robić jak w kilku postach wyżej bo i tak i tak musze później tą niebieska linie usunąć a to jest bardzo czasochłonne . 
Da sie to jakoś zrobić przez "EDYCJE WĘZŁÓW" ? Bo ten plik co ściagłem gotowy jak zaznaczyłem jedna linie to akurat do tego punktu mi zaznaczyło na niebiesko i tam widzę że tam sa węzły nie połączone ? da sie to jakoś rozdzielić ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

3 lata 8 miesiąc temu #2494 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Kiermasz Wielkanocny
Znów pozwolę sobie na komentarz: jeden obiekt w Inkscape nie może mieć dwóch różnych kolorów. Jeśli połączysz dwie różnokolorowe linie w jeden obiekt (np. używając funkcji połącz), to zawsze Inkscape nada im ten sam kolor, a weźmie go bodaj z obiektu, który znajduje się "wyżej". Możesz co najwyżej zgrupować obiekty o różnych kolorach.

3 lata 8 miesiąc temu - 3 lata 8 miesiąc temu #2495 przez ProfesjonalnyAmator
Replied by ProfesjonalnyAmator on topic Kiermasz Wielkanocny

Plik załącznika:

Nazwa pliku: Wielkanoc10.zip
Wielkość pliku:7 KB
Tak musiałem roździelić ścieszki i rozłaczyć całość i wtedy mogłem zmieniać kolor :) 
A mam jeszcze mały problem bo chcę wypalić takie bazie i program mi wgl nie wykrywa obramówki czerwonej ?  robie coś źle wszystko tak jak zawsze zapisuje kontur itp
dodaje pliki żebyście mogli zerknąć czy robie coś źle , a jeszcze takie pytanie też tak macie że czasami Inkscape wam wyrzuca ? bo ja tak mam że jak daje mu jakieś działanie do roboty to potrafi wyłączyć program .
Załączniki:

3 lata 8 miesiąc temu #2497 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Kiermasz Wielkanocny
Tym obliczasz czas wycinania:

Tym wł/wył wyświetlanie czasów:

mPuQ
Załączniki:

3 lata 8 miesiąc temu - 3 lata 8 miesiąc temu #2498 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Kiermasz Wielkanocny
Program nie wykrywa linii cięcia, ponieważ stworzyłeś kontur konturu!!! 
Zamieniłeś kontur na krzywe i dodałeś do niego kontur zewnątrz i wewnątrz, tak magia. Mój plik wygląda tak:

W Twoim pliku zmieniłem kolor wypełnienia na żółty i kontur z 1,00 na 0,500, żeby było widać o co chodzi:

Plik załącznika:

Nazwa pliku: Bazie.zip
Wielkość pliku:3 KB

---
Mnie się Ink nie wywala, kiedyś było różnie, ale teraz jest spoko. 
Sprawdź w ustawieniach, może masz przydzielone za mało ramu, menu Edycja > Ustawienia:

mPuQ
Załączniki:

Czas generowania strony: 0.260 s.