Jak połączyć elementy ze zdjęcia z innymi elementami.

3 lata 10 miesiąc temu #2462 przez ProfesjonalnyAmator
Witam , piszę bo chce córce zrobić takie serce i nie wiem jak , ściagłem ładny obrazek z internetu i nie wiem jak to serce odizolować od obrazka , bo nie chce sam go rysować bo nie ładnie mi wychodzi ( nie równo) bo chce dodać na dole taki prostokąt na podstawkę i chce połaczyc to z tym sercem klikam "SUMA" albo "POŁACZ"  albo "CZĘŚĆ WSPÓŁNA" i to nie działa :(

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

3 lata 10 miesiąc temu #2463 przez mPuQ
Cześć,
Sprawdź, czy wszystkie elementy masz zamienione na krzywe, Menu Ścieżka > Obiekt w ścieżkę Shift+Ctrl+C lub w tym przypadku kontur w ścieżkę czyli pozycja niżej.

mPuQ

3 lata 10 miesiąc temu #2464 przez ProfesjonalnyAmator
Replied by ProfesjonalnyAmator on topic Jak połączyć elementy ze zdjęcia z innymi elementami.
Ok tak zrobiłem i nic dalej się nie dzieje , a da sie to jakoś serce łatwo wyizolować z tego rysunku ?

A wgl da się zmienić kolor tego serca bo musze zmienić go na kolor czerwony :) albo jak łatwo takie serce narysować ?

3 lata 10 miesiąc temu #2465 przez mPuQ
Można samemu narysować, rysujesz połowę w pionie i łączysz na zasadzie sumy, będzie symetryczne. Jak nie chcesz rzeźbić to pobierz odpowiednie ze strony Openclipart.org . Tam są pliki SVG czyli od razu wektor.

mPuQ

3 lata 10 miesiąc temu #2466 przez DominusX
Zwykle elementy importowane skądś są już zgrupowane. Zaznacz serce i kliknij parę razy na rozgrupowanie. Powinno pomóc.

3 lata 10 miesiąc temu #2467 przez ProfesjonalnyAmator
Replied by ProfesjonalnyAmator on topic Jak połączyć elementy ze zdjęcia z innymi elementami.
Ok pobrałem z tej strony :) wielkie dzięki :)
Coś takiego mi wyszło :)

Czas generowania strony: 0.932 s.