- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Jak robić duplikaty obiektów?
Jak robić duplikaty obiektów?
- gilban
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
4 lata 8 miesiąc temu #2247
przez gilban
Jak robić duplikaty obiektów? was created by gilban
Witam.
To jest mój pierwszy post.
Znam dobrze program CorelDRAW i mam z niego dużo przyzwyczajeń.
W ubiegłym roku kupiłem wersję CorelDRAW Home & Student 2019 ale nie jestem z niego zadowolony gdyż ma kilka błędów, które utrudniają mi jego używanie.
Postanowiłem zacząć spróbować z inkscape i od razu z wersją inkscape-1.0beta2. Ładnie wygląda i działa stabilnie.
Tylko na dzień dobry. Gdy w Corelu mam obiekt lub grupę obiektów to je zaznaczam, łapię lewym przyciskiem myszy i przeciągam nim w inne miejsce. Gdy dodatkowo wcisnę prawy to w nowym miejscu pojawia mi się duplikat danego obiektu. T w inkscape nic się takiego nie dzieje.
Jak to się robi w tym programie?
To jest mój pierwszy post.
Znam dobrze program CorelDRAW i mam z niego dużo przyzwyczajeń.
W ubiegłym roku kupiłem wersję CorelDRAW Home & Student 2019 ale nie jestem z niego zadowolony gdyż ma kilka błędów, które utrudniają mi jego używanie.
Postanowiłem zacząć spróbować z inkscape i od razu z wersją inkscape-1.0beta2. Ładnie wygląda i działa stabilnie.
Tylko na dzień dobry. Gdy w Corelu mam obiekt lub grupę obiektów to je zaznaczam, łapię lewym przyciskiem myszy i przeciągam nim w inne miejsce. Gdy dodatkowo wcisnę prawy to w nowym miejscu pojawia mi się duplikat danego obiektu. T w inkscape nic się takiego nie dzieje.
Jak to się robi w tym programie?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
4 lata 8 miesiąc temu #2248
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Jak robić duplikaty obiektów?
Spacją.
Albo Ctrl+D na obiekcie i potem go przenosisz, albo też prawym przyciskiem myszy i przenosisz.
Albo Ctrl+D na obiekcie i potem go przenosisz, albo też prawym przyciskiem myszy i przenosisz.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Czas generowania strony: 0.072 s.