- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Gazetka w Inku?
Gazetka w Inku?
- advein
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 5 miesiąc temu #102
przez advein
Gazetka w Inku? was created by advein
Witam
Czy w Inku, można złożyć gazetkę, z możliwością duplikacji stron, dodawaniem i odejmowaniem stron przed, po, pomiędzy, wstawianiem tekstu akapitowego, z ustawieniami strony wzorcowej itp. Jakie są możliwości inka od strony technicznej a jakie ograniczenia?
Czy w Inku, można złożyć gazetkę, z możliwością duplikacji stron, dodawaniem i odejmowaniem stron przed, po, pomiędzy, wstawianiem tekstu akapitowego, z ustawieniami strony wzorcowej itp. Jakie są możliwości inka od strony technicznej a jakie ograniczenia?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
11 lata 5 miesiąc temu #109
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Inkscape Multiple Pages Support
Generalnie w Inkscape na chwilę obecną nie da się tego zrobić ale istnieje dodatek
Inkscape Multiple Pages Support
.
Możliwe jest w nim tworzenie wielostronnicowych plików SVG, dodawanie stron , usuwanie, nawigacja miedzy nimi oraz eksport do PDF ale to kuleje bo wyskakują błędy i pliki generują sie o zerowej wadze.
Przeglądanie wielostronicowych plików SVG możliwe jest w Inkscape w którym jest zainstalowany dodatek Pages, bez niego strony nie są widoczne.
Do czasu kiedy narzędzie nie wyjdzie z fazy beta wolał bym przygotować grafikę w Inku a złożyć to w całość w np Scribusie!
Możliwe jest w nim tworzenie wielostronnicowych plików SVG, dodawanie stron , usuwanie, nawigacja miedzy nimi oraz eksport do PDF ale to kuleje bo wyskakują błędy i pliki generują sie o zerowej wadze.
Przeglądanie wielostronicowych plików SVG możliwe jest w Inkscape w którym jest zainstalowany dodatek Pages, bez niego strony nie są widoczne.
Do czasu kiedy narzędzie nie wyjdzie z fazy beta wolał bym przygotować grafikę w Inku a złożyć to w całość w np Scribusie!
mPuQ
- advein
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #113
przez advein
Replied by advein on topic Gazetka w Inku?
Szkoda, a już myślałem, że będzie fajniej
Znasz może, fajnie tutoriale do Scribusa która mówią jak krok po kroku złożyć gazetkę itp., lub inne warte uwagi.
Znasz może, fajnie tutoriale do Scribusa która mówią jak krok po kroku złożyć gazetkę itp., lub inne warte uwagi.
Ostatnia11 lata 5 miesiąc temu edycja: advein od.
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
11 lata 5 miesiąc temu #114
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Gazetka w Inku?
Spróbuj od tego:
Pierwsze kroki ze Scribusem ,
Scribus w praktyce ,
Wstęp do programu Scribus YouTube
Pierwsze kroki ze Scribusem ,
Scribus w praktyce ,
Wstęp do programu Scribus YouTube
mPuQ
- advein
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
11 lata 5 miesiąc temu #116
przez advein
Replied by advein on topic Gazetka w Inku?
Przestudiuje temat Thx.
Czas generowania strony: 0.120 s.