Projekt do plotera

5 lata 3 miesiąc temu #2118 przez monisia8707
Projekt do plotera was created by monisia8707
Witam,jestem osobą uczącą się obsługi programu Inscape. Czy jest na forum ktoś kto przygotowuje projekty w Inscape pod laser co2?chodzi mi głównie jak w prosty sposób przygotować projekt toppera składający się z dwóch wyrazów umieszczonych pod sobą,tak aby ploter wyciął mi to w "jednym kawałku".niektóre literki muszą być połączone ze sobą, jak tego dokonać?będę wdzięczna za każdą podpowiedź,synek ma niedługo urodziny i wymyśliłam sobie coś takiego. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

5 lata 3 miesiąc temu #2119 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Projekt do plotera
Cześć,

post oczywiście został przeczytany, ale nikt z tzw. redakcji nie reaguje, ponieważ nikt z nas ani takiego urządzenia nie posiada ani też nie przygotowywał takich plików. Po prawdzie szybciej pomogą Ci ludzie, którzy przyjmują takie zlecenia niż my. Być może jest tutaj ktoś kto faktycznie to ogarnia, ale na tym forum znamy się po prostu bardziej na interfejsie niż na zasadach przygotowania plików pod nóż.

5 lata 3 miesiąc temu - 5 lata 3 miesiąc temu #2120 przez monisia8707
Replied by monisia8707 on topic Projekt do plotera
Chodziło mi o to jak np.połączyc tak jak na zdjęciu R z A aby tworzyły "całośc".Z przekształceniem pod ploter sobie radzę, w corelu to nazywało się spawanie.A w inscape jak to połączyć?
Załączniki:

5 lata 3 miesiąc temu #2121 przez DominusX
Aaaa, no to zupełnie inna para kaloszy. To proste.

Zaznaczasz wszystko i:
- Ścieżka - obiekt na ścieżkę,
- Obiekt - rozdziel grupę,
- Ścieżka - suma.

5 lata 3 miesiąc temu #2122 przez monisia8707
Replied by monisia8707 on topic Projekt do plotera
Serdeczne dzięki, właśnie o to chodziło. Nie robiłam tego:rozdziel grupę i dlatego był problem.Pozdrawiam

5 lata 3 miesiąc temu #2123 przez DominusX
Nie ma sprawy.

To co piszesz to taka dziwna właściwość (bolączka) Inkscape - nie zrobisz żadnych operacji logicznych, póki obiekty są zgrupowane. Na pasku na dole widać info, że obiekt jest zgrupowany i warto na to zwracać uwagę. A jak coś w Inkscape nie chce zaskoczyć, nie daje efektu itd., to zawsze warto najpierw kilka razy rozgrupować i próbować ponownie.
Za tę wiadomość podziękował(a): monisia8707

Czas generowania strony: 0.098 s.