Pytania początkującego

5 lata 4 miesiąc temu #2110 przez BCI Batou
Replied by BCI Batou on topic Pytania początkującego
Hmmm... spróbuję jeszcze tej metody, może wyjdzie lepiej (albo przynajmniej szybciej) niż ręcznie. W czasach szkolnych bawiłem się trochę AutoCADem i, z tego, co pamiętam, była tam opcja odsunięcia konturu, czyli to, o co mi chodzi i działała całkiem dobrze. Teraz niestety ani CADa, ani umiejętności, żeby go ew. obsłużyć.
Btw. skoro polecenie Odsuń na zewnątrz działa mi jak w podanym wyżej przykładzie, to po co ono w ogóle jest?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

5 lata 4 miesiąc temu #2111 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Pytania początkującego
Pewnie czasami się przydaje, np. przy wypełnianiu kolorem ilustracji, gdy precyzja nie jest tak istotna.

5 lata 4 miesiąc temu #2112 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Pytania początkującego
Spróbuj jeszcze Odsuń dynamicznie. Mi to działa najlepiej ze wszystkich. Być może dlatego, że Inkscape robi to skokowo.

5 lata 3 miesiąc temu #2116 przez BCI Batou
Replied by BCI Batou on topic Pytania początkującego
Dzięki za podpowiedzi. Niestety, Odsuń dynamicznie nie daje u mnie żadnego efektu. Lepiej sprawdza się opcja z zabawą obrysem, chociaż czasem zdarzają się jakieś dziwne przesunięcia czy inne kwiatki. Ale nic, zrobić muszę, więc się będę bawił.

Póki co pojawia się u mnie kolejne pytanie: czy mogę do poszczególnych warstw przypisać konkretne style (np.: Warstwa 1 ma niebieski obrys 0.5mm, a Warstwa 2 obrys czerwony 0.2mm i żółte wypełnienie)? Czy trzeba się bawić w ustawianie za każdym razem?

Pozdrawiam.

5 lata 3 miesiąc temu - 5 lata 3 miesiąc temu #2117 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Pytania początkującego
Nie działa, bo trzeba złapać za uchwyt i przesunąć. W tej metodzie sam ustalasz grubość. Spróbuj.

Odnośnie pytania - o ile mi wiadomo nie ma takiej funkcji, ale nie mam aż tak szczegółowej wiedzy względem wersji >0.91.

Czas generowania strony: 0.196 s.