Własna paleta CMYK w Inscape

5 lata 5 miesiąc temu #2080 przez PWam-to
Własna paleta CMYK w Inscape was created by PWam-to
Witam forumowiczów, od dziś z konieczności zaczynam przygode z Inscape , po analizie wpisów widać że Inscape nie dokońca jest przeznaczony do projektowania grafiki w systemie CMYK , drukarnie swoje , projekt swoje ale moje pytanie jest takie czy jeśli nie potrzebuje wydruku w drukarni to mały projekt graficzny drukowany na drukarce atramentowej będzie zgodny z CMYK jeśli tak to gdzie w Inscape jest miejsce które muszę skonfigurować aby to było zgodne oraz gdzie w Inscape znajduje sie narzedzię abym mógł podać parametry CMYK tworząc własny kolor

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

5 lata 5 miesiąc temu #2081 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Własna paleta CMYK w Inscape
A domowa drukarka w ogóle potrzebuje CMYKa? Przecież to nawet nie będzie dobrze wyglądać.

5 lata 5 miesiąc temu #2082 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Własna paleta CMYK w Inscape
A odpowiadając stricte, to w ogóle Inkscape nie zapisuje CMYKów.

Kiedyś zrobiłem materiał w temacie.

5 lata 5 miesiąc temu #2083 przez PWam-to
Replied by PWam-to on topic Własna paleta CMYK w Inscape
potrzebny mi wzorzec kolorów których wydruk będzie odpowiadał zadanym parametrom składu barwy , wiem że sa profesjonalne takie wzorce ale są za drogie jak na moje potrzeby natomiast obraz na monitorze to system RGB a nie CMYK a kolory materiałów które chcę rozpoznać pochodzą z różnych drukarń i są opisywane pojęciami nie mającymi przełożenia na CMYK np Vermilion, ultramaryna, błękit pruski oraz ich odcienie jaśniejsze i ciemniejsze

5 lata 5 miesiąc temu #2084 przez PWam-to
Replied by PWam-to on topic Własna paleta CMYK w Inscape
miało być "są opisywane pojęciami nie mającymi przełożenia na RGB"

Czas generowania strony: 0.083 s.