- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Wydruk schematu większego niż A4
Wydruk schematu większego niż A4
- ecik1983
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
5 lata 6 miesiąc temu #2071
przez ecik1983
Wydruk schematu większego niż A4 was created by ecik1983
Witam.
Mam problem.
Narysowałem schemat sieci 6kV. Problem w tym że wyszedł mi dużo poza obrys strony. We właściwościach mam ustawione A4 i orientacja pozioma.
Chciałbym teraz cały schemat podzielić by wyszedł na dwóch kartkach A4 które mam zamiar skleić.
Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.
Byłbym bardzo wdzięczny za info,
Dopiero rozpoczynam swoją pracę z Inkscape i z dnia na dzień idzie mi coraz lepiej.
Pozdrawiam
Mam problem.
Narysowałem schemat sieci 6kV. Problem w tym że wyszedł mi dużo poza obrys strony. We właściwościach mam ustawione A4 i orientacja pozioma.
Chciałbym teraz cały schemat podzielić by wyszedł na dwóch kartkach A4 które mam zamiar skleić.
Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.
Byłbym bardzo wdzięczny za info,
Dopiero rozpoczynam swoją pracę z Inkscape i z dnia na dzień idzie mi coraz lepiej.
Pozdrawiam
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Owca
- Wylogowany
- Administrator
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 16
5 lata 6 miesiąc temu #2072
przez Owca
Replied by Owca on topic Wydruk schematu większego niż A4
Propozycja rozwiązania: Trzeba zmienić ustawienia strony na A3 poziomo, przesunąć projekt tak, żeby się znalazł po środku, a potem zapisać w pdfie i po stronie ustawień wydruku spróbować podzielić druk na dwa arkusze. Niektóre programy obsługujące drukarki to potrafią. Ewentualnie taki wydruk podzielić na dwa arkusze i tak wydrukować. Sam inkscape tego nie potrafi.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Czas generowania strony: 0.073 s.