Szablon obiektu

5 lata 10 miesiąc temu #2051 przez jacgraf
Szablon obiektu was created by jacgraf
W Corelu było tak:
Ustawiałem sobie parametry obiektu dajmy na to czarny kwadrat z czerwoną obwódka - jako lokalny szablon obiektu i jechałem bądź ile takich kwadratów prostokątów albo innych figur aż do odwołania szablonu. Wszystkie czarne z czerwona obwódką.
Tutaj można oczywiście skopiować takie parametry z jakiegoś narysowanego czarnego prostokąta z czerwoną obwódką, przy pomocy pipetki a nawet można je skopiować dla całej chmary takich figur. Ale program standardowo rysuje czarną linię (przynajmniej, ja nie wiem jak zrobić inaczej). A ty akurat potrzebujesz białą linie na czarnym tle. No dobrze. Więc rysujesz ją, jaką czarną, na czarnym tle, nic nie widzisz ale widzisz przynajmniej prostokącik zaznaczenia. A więc zmieniasz ten parametr na białą linie i teraz ją już widzisz. OK. Ale teraz chcesz narysować dwadzieścia takich różnych białych linii na czarnym tle. No to rysujesz i co widzisz? Widzisz ciemność !!!
I weź teraz wyszukaj te wszystkie czarne linie na czarnym tle, zaznacz je pojedynczo albo wszystkie razem i skopiuj ten biały parametr od tamtej pierwszej białej linii-wzorca - przy pomocy pipetki............ W mordę....!!!
Nie wierzę, żeby nie było jakiegoś narzędzia do ustawiania takiego lokalnego szablonu. Ale straciłem 3 godziny łażąc po tutorialach i instrukcjach i jak na razie to widzę tylko ciemność!!!
..................................... Plissss !!! Dajcie światło....

Pozdro. Jac

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

5 lata 10 miesiąc temu - 5 lata 10 miesiąc temu #2052 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Szablon obiektu
Możesz sobie w opcjach narzędzia ustawić ostatnio używany styl albo określić własny styl i wtedy będziesz miał tak jak chcesz:

5 lata 10 miesiąc temu #2054 przez jacgraf
Replied by jacgraf on topic Szablon obiektu
Błogosławione łono, które Cie nosiło !

Co za ulga...........
Jest coraz większa szansa, że polubię ten program.
Może dojdę do tego kiedyś, że będę mógł się odwdzięczyć i pomoc innym.
A na razie tylko SERDECZNE DZIĘKI.
jac.

Czas generowania strony: 0.205 s.