Szybka pomoc potrzebna - zrobienie logo

7 lata 7 miesiąc temu #1799 przez traf10
Replied by traf10 on topic Szybka pomoc potrzebna - zrobienie logo
Nie sądź innych po sobie... Szukam po prostu osoby chętnej mi pomóc... Ja może będę mógł komuś pomóc w inny sposób. Tak ludzie czasami robią, ale tobie chyba to raczej obce zachowanie, skoro tak się wyrażasz. I proszę nie twórz tu kolejnych wpisów, skoro nie dotyczą opcji pomocy. Dziękuję.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

7 lata 7 miesiąc temu - 7 lata 7 miesiąc temu #1800 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Szybka pomoc potrzebna - zrobienie logo
Wybacz, ale z mojej strony wygląda to jak próba wyłudzenia cudzej ciężkiej pracy. Lata pracy przy opanowywaniu narzędzi, poszerzeniu swojej wiedzy, ćwiczeń, konsultacji i zleceń to trochę za dużo, aby swój czas rozdawać innym ot tak. Prośba o pomoc jest wtedy kiedy chcesz wędkę, a nie rybę. Ostatnio spotkałem się z sytuacją, kiedy człowiek prowadzący bloga - ot tak, dokładający do sprawy, dla idei - miał logo i potrzebował tylko jego drobną przeróbkę. Praca trwała z 15 minut. Zrobiłem mu to od ręki, a on zapytał ile za to. Oczywiście nic go nie policzyłem, bo skoro on coś zrobił dla idei, to ja też mogę. Ty natomiast wchodzisz tutaj i próbujesz nas skłonić to zrobienia pracy na rzecz Twojej firmy bezpłatnie. Rozumiem co to znaczy rozpoczynać działalność gospodarczą. To wzięcie na siebie ryzyka i odpowiedzialności. Jeśli masz co do rynku uczciwe zamiary, to zapewne doskonale znasz wartość własnej pracy. Jeśli tak, to uszanuj także cudzą.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.078 s.