Zaokrąglanie narożników.

7 lata 7 miesiąc temu #1737 przez chemar
Zaokrąglanie narożników. was created by chemar
Witam

Kiedzś to robiłem a teraz tego nie mogę znaleźć. Gdzie w Inkscape znajde możliwość zaokrąglanie narożników. Chodzi mi o zaokrąglanie narożników ale nie wszystkich razem tzlko np dwóch.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

7 lata 7 miesiąc temu #1738 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Zaokrąglanie narożników.
Obawiam się, że to nie było w Inkscape. Inkscape na to nie pozwala. Można co najwyżej zaokrąglić wszystkie a potem zaostrzyć te co mają byc ostre, albo kombinowac z kołami itd.

7 lata 7 miesiąc temu #1739 przez chemar
Replied by chemar on topic Zaokrąglanie narożników.
Czyli zostaje mi zabawa typu. kwadrat z zaokraglonymi rogami a pozniej np kwadrat normalny i sumowanie?

7 lata 7 miesiąc temu #1740 przez DominusX
W zasadzie właśnie tak. Pytanie jak zaawansowanym użytkownikiem jesteś. Bo ja bym zrobił tak: stawiam prostokąt, na nim stawiam drugi. W tym drugim zaokrąglam rogi. Następnie z tego pierwszego wycinam kawałki tam gdzie są rogi, dodaję oba kształty i działa jak ta lala. Kombinacje z kółkami są możliwe, ale to straszna robota.

7 lata 7 miesiąc temu - 7 lata 7 miesiąc temu #1742 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Zaokrąglanie narożników.
Jak to nie ma?? Można zaokrąglać dowolnie wybrane narożniki, nie tylko prostokąta, ale każdej figury i krzywej o ostrych kątach. Można nawet robić zaokrąglenie wklęsłe i ścięte narożniki. Wystarczy tylko pobrać odpowiednią wersję Inkscape. Cały czas tego używam, bo to dla mnie jedna z ważniejszych opcji i już tu o tym pisałam: inkscape-tutorial.pl/forum/potrzebuje-po...C5%BCnik%C3%B3w.html

7 lata 7 miesiąc temu #1743 przez DominusX
Ale w gotowej, zbuildowanej wersji 0.92 jest?

Czas generowania strony: 0.257 s.