Ruchomy svg

7 lata 8 miesiąc temu - 7 lata 8 miesiąc temu #1731 przez Semerchet

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

7 lata 8 miesiąc temu #1732 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Ruchomy svg
Tak jak wszędzie indziej - edytujesz kod w źródle. Edytor svg w Inkscape jest prymitywny jak notatnik, więc to właściwie tak, jakby w ogóle go nie było. Pozostaje pobrać pliki, rozpruć i zobaczyć jak to działa. Na starym roadpamie był uwzględniony moduł pełnoprawnej obsługi edytora animacji w IInkscape, ale ten pomysł został dawno zaorany. Można więc uznać, że obecnie nie ma tego nawet w dalekosiężnych planach (o ile takie w ogóle i na poważnie istnieją w Inkscape). Być może jest jakiś plugin, ale nigdy nie szukałem tego.

7 lata 8 miesiąc temu #1733 przez DominusX
W sumie kod nie wygląda na jakoś strasznie skomplikowany. To w zasadzie tylko dodanie prostych atrybutów do obiektu. Muszę się pobawić.

Załącznik anim_svg.png nie został znaleziony

Załączniki:

7 lata 8 miesiąc temu #1734 przez DominusX
Na stronie Inkscape znalazłem taki oto ODNOŚNIK . Widać tam kilka narzędzi. JessyInk to raczej taki PowerPoint, więc nie wiem po co się z nim cackać, skoro jest tyle lepszych, bezpłatnych alternatyw. Sozi to też prezentacje, tylko raczej polegają na statycznym obrazie i "ruchomej kamerze", więc też nie o to chodzi. Poza tym dość ciężko go uruchomić. Zastanawia mnie natomiast XIA, której opis wygląda wyjątkowo ciekawie:

XIA can be installed either as an extension or a standalone program. It creates HTML5 interactive images, which consist of interactive webpages (such as for presentations), that can even contain simple games. Interactivity includes mouse click, hover, and drag and drop. On their website can be found documentation in the form of a PDF file, an instructional video, and several example files, showing each use case which XIA can create.

Czas generowania strony: 0.123 s.