Problem z klikaniem

7 lata 8 miesiąc temu #1728 przez Aboryginal
Problem z klikaniem was created by Aboryginal
Witam zainstalowałem Inkscape kilka dni temu i mam następujący problem, otóż kiedy zaznaczam jakiś obiekt, potem go odznaczam to nie mogę już ponownie na niego kliknąć, tak jakby był w jakiś sposób zablokowany... To samo jest z narzędziami, kliknę na wskaźnik i kiedy chcę zmienić na np edycję węzłów to już się nie da... Dopiero po zminimalizowaniu okna i przywróceniu go mogę cokolwiek zrobić ale po kliknięciu w cokolwiek problem powraca. Wszystkie inne programy działają poprawnie i nie mam z nimi żadnych tego typu problemów. Próbowałem już przeinstalować, instalowałem różne wersje, 64bit, 32bit, portable i wszędzie to samo...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

7 lata 8 miesiąc temu #1729 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Problem z klikaniem
To co opisujesz nie jest typowym zachowaniem dla tego programu i nie ma na to recepty. Jeśli instalowałeś Inka 0.9x to jak dla mnie to jest bubel na który szkoda czasu. Polecam spróbować wersję 0.48.5 czyli ostatnią stabilną, to moja osobista opinia. Nie wiem jaki jest stan Twojego systemu bo może w nim jest jakiś problem, spróbuj wersję 0.48.5 Portable.

Inkscape 0.48.5

mPuQ

7 lata 8 miesiąc temu #1730 przez Aboryginal
Replied by Aboryginal on topic Problem z klikaniem
Dzięki za odpowiedź ale niestety z tą wersją mam ten sam problem. System jest raczej ok, jak już mówiłem w żadnym innym programie ten błąd nie występuje. Zauważyłem teraz jeszcze inną zależność.. na tablecie działa ok... problem występuje tylko przy obsłudze myszką...

Czas generowania strony: 0.256 s.