Warstwy w Inkscape

7 lata 10 miesiąc temu #1395 przez Łosiu
Warstwy w Inkscape was created by Łosiu
Cześć,
jako świeżak, a z drugiej strony użytkownik GIMPa mam pytanie o warstwy, bo chyba coś źle je rozumiem. Korzystając z rozszerzenia generującego karty do gry utworzyło mi się 9 warstw (i to jest dla mnie logiczne, bo tyle było kart, wszystko zadziałało jak należy). Chcę teraz popracować nad wyrównaniem wygenerowanych obiektów (marginesy itd., chodzi mi o przygotowanie prototypu do druku), ale korzystając z paska na dole okna, w którym mogę teoretycznie wybrać warstwę, nic mi się nie zaznacza/uwidacznia/przełącza. Podczas próby zapisu jako PDF widzę tylko górną warstwę (sądziłem, że Ink "wypluje" mi po prostu 9 stron). Jakieś rady dla początkującego kolegi? :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

7 lata 10 miesiąc temu #1396 przez Dorkass

7 lata 10 miesiąc temu #1397 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Warstwy w Inkscape
Na dzień dzisiejszy to nie wiem czy dodatek Pages działa z obecnymi wersjami Inka.
Moje propozycje rozwiązania problemu to:
1. Scribus który jest kombajnem, może wiele ale trzeba mu poświęcić trochę czasu.
2. Zrobienie tego w programie sK1 , który ma funkcję wstawiania stron oraz kolory CMYK. Minusem jest to, że soft jest w fazie testów no i też trzeba mu poświęcić czas żeby go ogarnąć.
3. Opcja najbardziej łopatologiczna to zrobienie pojedynczych stron w Inku, zapis do PDF i sklejenie tego w całość w programie PDFill PDF Tools .

mPuQ

Czas generowania strony: 0.196 s.