- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Usuwanie elementów obiektów
Usuwanie elementów obiektów
- Quid Pro Quo
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
7 lata 11 miesiąc temu #1362
przez Quid Pro Quo
Usuwanie elementów obiektów was created by Quid Pro Quo
Dobry,
Zajmuje się właśnie tworzeniem swojej pierwszej strony internetowej i starając się to zrobić porządnie, wziąłem się również za tworzenie własnych grafik wektorowych (żeby były równie responsywne co strona). Robiąc jedną z potrzebnych grafik, natrafiłem na pewien problem.
Zrobiłem coś takiego:
i chciałbym, żeby wyglądało to tak (to zrobiłem za pomocą białych pasków, a chce żeby grafika była bez tła):
Jak zrobić te odstępy? Proszę o pomoc
Zajmuje się właśnie tworzeniem swojej pierwszej strony internetowej i starając się to zrobić porządnie, wziąłem się również za tworzenie własnych grafik wektorowych (żeby były równie responsywne co strona). Robiąc jedną z potrzebnych grafik, natrafiłem na pewien problem.
Zrobiłem coś takiego:
i chciałbym, żeby wyglądało to tak (to zrobiłem za pomocą białych pasków, a chce żeby grafika była bez tła):
Jak zrobić te odstępy? Proszę o pomoc
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1363
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Usuwanie elementów obiektów
No to już prawie wszystko masz
1. Zsumuj sobie wszystkie niebieskie obiekty, żeby były jednym obiektem Ctrl + Shift + + (Ścieżka > Suma)
2. To samo zrób ze wszystkimi białymi obiektami
3. Odejmij białe od niebieskich Ctrl + Shift + - (Ścieżka > Różnica)
No chyba, że białe paski są między 2 niebieskimi obiektami. Wtedy sumujesz tylko te pod spodem, a te na wierzchu zostawiasz w spokoju. reszta tak jak wyżej.
1. Zsumuj sobie wszystkie niebieskie obiekty, żeby były jednym obiektem Ctrl + Shift + + (Ścieżka > Suma)
2. To samo zrób ze wszystkimi białymi obiektami
3. Odejmij białe od niebieskich Ctrl + Shift + - (Ścieżka > Różnica)
No chyba, że białe paski są między 2 niebieskimi obiektami. Wtedy sumujesz tylko te pod spodem, a te na wierzchu zostawiasz w spokoju. reszta tak jak wyżej.
Ostatnia7 lata 11 miesiąc temu edycja: DominusX od.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Czas generowania strony: 0.069 s.