Brak efektu motion

8 lata 2 miesiąc temu #1294 przez sp69
Brak efektu motion was created by sp69
Cześć,
moja wersja Inkscape 0.91 r (linux)
Potrzebuję użyć efektu motion, który powinien być w Efekty-Modyfikuj ścieżkę. Niestety w mojej wersji Inkscape nie mam tego efektu.
Jest to gdzieś "ukryte" pod inną nazwą?
Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

8 lata 2 miesiąc temu - 8 lata 2 miesiąc temu #1297 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Brak efektu motion
Może jest pod polską nazwą? Nie jest to czasem "Efekty -> Wygeneruj ze ścieżki -> Ruch..."?

8 lata 2 miesiąc temu #1299 przez sp69
Replied by sp69 on topic Brak efektu motion

Nie jest to czasem...

Czasem tak jest, ale tutaj nie chodzi o wersję językową tylko o wersję samego Inkscape.

Bez względu na język i platformę, nie mogę znaleźć efektu motion/ruch, chodzi mi konkretnie (jak już pisałem) o 0.91
W wersji 0.48 (windows, linux) istnieje, ale w nowszych gdzieś "znikła", nie wiem czy została gdzieś przeniesiona czy z niej zrezygnowano. Może ktoś posiada wiedzę.

8 lata 2 miesiąc temu - 8 lata 2 miesiąc temu #1300 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Brak efektu motion
Ale ja właśnie mam wersję 0.91 i ta opcja u mnie jest. Tyle, że na Windows. Jak tam na Linuksie, to nie wiem, bo nie mam możliwości sprawdzić.
W każdym razie u mnie jest to w podmenu Wygeneruj ze ścieżki, a nie w Modyfikuj ścieżkę.

8 lata 2 miesiąc temu #1301 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Brak efektu motion
Sprawdziłem na Xubuntu 16.04 LTS i Debianie 8.5.0 i funkcja Motion jest na swoim miejscu. Inkscape 0.91 powinien mieć w nazwie cudzysłów przy słowie „stabilny” bo to jeden wielki eksperyment. Spróbuj go przeinstalować od nowa lub zainstaluj wersję DEV 0.92. Ubuntu , Fedora

mPuQ
Załączniki:

Czas generowania strony: 0.219 s.