Tekst wpisany w obiekt

8 lata 5 miesiąc temu #1236 przez sp69
Tekst wpisany w obiekt was created by sp69
Czy i jak można osiągnąć efekt wpisanego tekstu w obiekt? Niebardzo wiem jak napisać tytuł i zapytać, tekst wpisany w tekst ;) Chodzi mi o mniej więcej o taki efekt jak w załączniku. W przykładzie "ręcznie" zrobiona jedna litera.
Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

8 lata 5 miesiąc temu #1237 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Tekst wpisany w obiekt
To właściwie nie jest tekst wpisany w obiekt, tylko obiekt zrobiony z napisów. Nie wydaje mi się, aby był na to jakiś automatyczny sposób, przynajmniej ja nic o tym nie wiem.

8 lata 5 miesiąc temu #1238 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Tekst wpisany w obiekt
To są przykładowe możliwości programu jeśli chodzi o formatowanie tekstu. Nie ma tego za wiele. :(
LINK1
LINK2

mPuQ

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1239 przez Dorkass
Wątpię, aby jakikolwiek program potrafił tak inteligentnie poukładać napisy. Raczej tylko ręcznie się coś takiego robi. Program jakiś może i dałby radę, ale na pewno nie wyjdzie to tak estetycznie. No ale może o czymś nie wiem. Chętnie sama bym się dowiedziała, czy coś jest w stanie automatycznie wykonać taką sztuczkę.

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1240 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Tekst wpisany w obiekt
Adobe Illustrator i Photoshop takie rzeczy potrafią. :)

mPuQ
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorkass

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1241 przez Dorkass
Kurcze, to już idę oglądać

@Edycja:
Hmm, w pierwszym filmiku do AI jest to robione ręcznie. Można jakiś konkretny link, bo nie chce mi się wszystkich po kolei oglądać?
Automatycznie, to dla mnie tak, że mam jakiś skomplikowany kształt i jakiś kilkuwyrazowy tekst, klikam filtr i on mi ten kształt wypełnia tekstem, ale nie tak bez ładu i składu, tylko w uporządkowany i estetyczny sposób, układając wyrazy poziomo i pionowo, dobierając ich wielkość, tak, jak to jest w pierwszym poście pokazane. Jak coś takiego któryś program potrafi, to chciałabym zobaczyć.

Czas generowania strony: 0.238 s.