Obiekty znikaja pod tłem

8 lata 9 miesiąc temu #1076 przez daro
Obiekty znikaja pod tłem was created by daro
Witam.Mam problem.Zauważyłem że podczas przesuwania obiektu np. koła lub innego znika jakby pod tłem którego oczywiście nie dodawałem.Czy ktoś na taki problem?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

8 lata 9 miesiąc temu #1077 przez Owca
Replied by Owca on topic Obiekty znikaja pod tłem
Cześć.

Właśnie machałem obiektami i nic takiego nie zauważyłem ;), ale...
Przypominam sobie, że jak miesiąc temu robiłem w pracy dużą mapę na słabym komputerze i przesuwałem obiekt, to INK przycinał właśnie w taki sposób, że obiekt na chwilę zanikał - tak jakby zanikał w czasie ruchu.

Czy zauważyłeś to np w nowym dokumencie i z jednym obiekt ?

8 lata 9 miesiąc temu #1078 przez daro
Replied by daro on topic Obiekty znikaja pod tłem
Witam.Przesyłam zrzut dla lepszego pokazania problemu.Znikają różne obiekty w rożnych dokumentach podczas przesuwania i nie pojawiają się ,przesuwam i znikają jakby pod tłem.Działo się tak na starym moim komputerze ale także na kupionym miesiąc temu nowym (wydajnym)też znikają.
Załączniki:

8 lata 9 miesiąc temu #1080 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Obiekty znikaja pod tłem
Jeśli to jest laptop i jest jak piszesz, wydajny to masz dwie karty graficzne. Zrób skrót Inkscape na pulpit i kliknij na nim prawym przyciskiem i z menu Uruchom z procesorem graficznym > Procesor NVIDIA o dużej wydajności. Można na stałe dodać Inka do wyjątków żeby zawsze szedł na mocnej grafie, opcja Zmień domyślny procesor graficzny.

mPuQ
Załączniki:

8 lata 9 miesiąc temu #1085 przez daro
Replied by daro on topic Obiekty znikaja pod tłem
Mam komputer stacjonarny i niestety nie mam tej opcji po kliknięciu na skrót.Ale mam 2 karty zintegrowaną i oddzielną na płycie gł.Można to inaczej ustawić?

8 lata 9 miesiąc temu #1086 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Obiekty znikaja pod tłem
W Panelu sterowania jest Panel sterowania NVIDIA, dokładny opis na stronie .
Jeśli masz grafę AMD to musisz poszukać opisu w sieci bo ja nie miałem takiej od lat. Nawet nie wiem czy konkurencja ma podobne rozwiązania.

mPuQ
Załączniki:

Czas generowania strony: 0.100 s.