- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- funkcja Właściwosci dokumentu
funkcja Właściwosci dokumentu
- flaber14
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
8 lata 11 miesiąc temu #1029
przez flaber14
funkcja Właściwosci dokumentu was created by flaber14
Witam
Mam problem, otóż może mi ktoś powiedzieć jak można inaczej wywołać okno Właściwości dokumentu gdzie mógłbym sobie wybrać rozmiar strony. Nie wiem co się stało ale odpalam program klikam Plik/ właściwości dokumentu i nic zero reakcji. To samo jak kliknę ikonkę z kluczykiem. Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo program i dalej to samo. Jeszcze niedawno to normalnie działało a dzisiaj nic.
Rzadko korzystam z tego programu i dlatego mogę nie wiedzieć podstawowych rzeczy ale to okno jest mi bardzo potrzebne.
Co możne być nie tak?
Mam problem, otóż może mi ktoś powiedzieć jak można inaczej wywołać okno Właściwości dokumentu gdzie mógłbym sobie wybrać rozmiar strony. Nie wiem co się stało ale odpalam program klikam Plik/ właściwości dokumentu i nic zero reakcji. To samo jak kliknę ikonkę z kluczykiem. Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo program i dalej to samo. Jeszcze niedawno to normalnie działało a dzisiaj nic.
Rzadko korzystam z tego programu i dlatego mogę nie wiedzieć podstawowych rzeczy ale to okno jest mi bardzo potrzebne.
Co możne być nie tak?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Owca
- Wylogowany
- Administrator
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 16
8 lata 11 miesiąc temu #1030
przez Owca
Replied by Owca on topic Re:funkcja Właściwosci dokumentu
Hej mozesz wywołać przez skrót shift + ctrl + d . Ktorą wersje inka masz ?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
- flaber14
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
8 lata 11 miesiąc temu #1031
przez flaber14
Replied by flaber14 on topic funkcja Właściwosci dokumentu
witaj
przez ten skrót też próbowałem i nic. Ale...
jest coć takiego jak taki wąski, długi paseczek po prawej stronie między oknem roboczym a kilkoma ikonkami i tam mi się chowało to okno.
Wiem będziecie się śmiać ze mnie ale nie mogłem tego trafić wcześniej. Jak coś temat do zamknięcia;)
przez ten skrót też próbowałem i nic. Ale...
jest coć takiego jak taki wąski, długi paseczek po prawej stronie między oknem roboczym a kilkoma ikonkami i tam mi się chowało to okno.
Wiem będziecie się śmiać ze mnie ale nie mogłem tego trafić wcześniej. Jak coś temat do zamknięcia;)
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
8 lata 11 miesiąc temu #1032
przez DominusX
Replied by DominusX on topic funkcja Właściwosci dokumentu
Nie przejmuj się tym,
Ale dziwne, że tak w ogóle się stało. Jaki system operacyjny i jaka wersja Inkscape?
Ale dziwne, że tak w ogóle się stało. Jaki system operacyjny i jaka wersja Inkscape?
- flaber14
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1033
przez flaber14
Replied by flaber14 on topic funkcja Właściwosci dokumentu
Windows 8.1, wersję mam najnowszą bo instalowałem na nowo 32bity bo 64 mi nie chciało poprawnie zainstalować co jest dość dziwne.
Ale mam inne pytanie do kolegi Moderatora. W jaki sposób najlepiej zapisać/wyeksportować zrobioną pracę żeby zachować jak najlepsze kolory. Właśnie robię ulotkę reklamową. Zapisuję ją do pdf lub png ale po wydruku jakoś tak już mi te kolory uciekają. Być może to wina mojej drukarki ale wolałbym się dowiedzieć jaki jest najlepszy sposób zapisu takiej pracy żeby potem w drukarni na nie nie psioczyli;) Jakie kwadraciki zaznaczyć przy zapisie do pdf-a żeby było wszystko zachowane wymiary etc.
Ale mam inne pytanie do kolegi Moderatora. W jaki sposób najlepiej zapisać/wyeksportować zrobioną pracę żeby zachować jak najlepsze kolory. Właśnie robię ulotkę reklamową. Zapisuję ją do pdf lub png ale po wydruku jakoś tak już mi te kolory uciekają. Być może to wina mojej drukarki ale wolałbym się dowiedzieć jaki jest najlepszy sposób zapisu takiej pracy żeby potem w drukarni na nie nie psioczyli;) Jakie kwadraciki zaznaczyć przy zapisie do pdf-a żeby było wszystko zachowane wymiary etc.
Ostatnia8 lata 11 miesiąc temu edycja: flaber14 od.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
8 lata 11 miesiąc temu #1035
przez DominusX
Replied by DominusX on topic funkcja Właściwosci dokumentu
Czas generowania strony: 0.113 s.