Deseń wzdłuż ścieżki: problematyczna spirala

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #824 przez Dorkass
Utworzyłam sobie spiralę i zamieniłam na ścieżkę. Następnie narysowałam trójkąt, zaznaczyłam obydwa obiekty (trójkąt na wierzchu) i użyłam opcji: Deseń wzdłuż ścieżki. Niestety efekt jest zupełnie inny od zamierzonego:

Co ciekawe, kiedy próbuję rozciągnąć inny kształt wzdłuż spirali, to efekt jest zbliżony do prawidłowego.
Sprawdzałam na wersji 0.48.5 portable i najnowszej, czyli 0.91, wszędzie efekt ten sam. Czy ja robię coś nie tak?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

9 lata 2 miesiąc temu #826 przez mPuQ
Twój zrzut jest z Efekty > Wygeneruj ze ścieżki > Deseń wzdłuż ścieżki... a mój z Ścieżka > Edytor efektów ścieżki (Shift+Ctrl+7). Sprawdź może to jest to?

No tutaj by się przydał Prezes ale gdzieś zniknął! Ja to mu zawsze podsyłam takie "Trudne Sprawy". :)

mPuQ
Załączniki:

9 lata 2 miesiąc temu #827 przez Dorkass
Faktycznie, tym drugim sposobem działa:

Tylko w tym przypadku trzeba skopiować i wkleić deseń, a powstała ścieżka składa się tylko z konturu, więc trzeba ją jeszcze wypełnić i wyłączyć kontur. To kilka kroków więcej, ale przynajmniej działa.
Czyli z tym filtrem z zakładki Efekty jest coś nie tak? Wydaje mi się, że używałam go prawidłowo. Obydwa obiekty były ścieżką, obydwa zaznaczone i deseń na wierzchu...

9 lata 2 miesiąc temu #828 przez mPuQ
Nie mam pojęcia dlaczego ta funkcja jest zdublowana?! Może to są dwie różne z różnym zastosowaniem ale taki przypadek mają identyczną nazwę? Kto to wie.
Ważne, że działa! :cheer:

mPuQ

Czas generowania strony: 0.085 s.