- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Problem z zapisywaniem do dxf
Problem z zapisywaniem do dxf
- pasikonik
- Autor
- Wylogowany
- New Member
- Otrzymane podziękowania: 0
Zainstalowałem jeszcze raz "pythona27", doinstalowałem "lxml-3.4.4.win-amd64-py2.7", skopiowałem do folderu inkscape'a. Teraz komunikat brzmi:"The fantastic lxml wrapper for libxml2 is required by inkex.py and therefore this extension. Please download and install the latest version from cheeseshop.python.org/pypi/lxml/, or install it through your package manager by a command like: sudo apt-get install python-lxml"
Szukałem rozwiązania w sieci, ale daremnie."The fantastic lxml wrapper for libxml2 is required by inkex.py and therefore this extension. Please download and install the latest version from cheeseshop.python.org/pypi/lxml/, or install it through your package manager by a command like: sudo apt-get install python-lxml
Technical details:
DLL load failed: %1 nie jest prawid�ow� aplikacj� systemu Win32."
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
Z tego co pamiętam na 0.48.4 nie było problemów z zapisem do DXF. Jak używasz 0.91 to może być różnie ponieważ to jest bubel! Po drugie przy instalacji pythona ważne jest aby dobrać odpowiednią wersję. Różnicę robi nawet 32bit - 64bit bo są inne ścieżki. Przy starym Inku nie było takich szopek.
mPuQ
mPuQ
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
inkscape-tutorial.pl/forum/potrzebuje-po...pisać-pliku-plt.html
Podobno działało!
mPuQ
mPuQ
- pasikonik
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mam system 64bit, Inka i Pythona zainstalowałem jak należy. Doinstalowałem wczoraj tego lxml wrapper'a w wersji 32bitowej. Teraz dostaję komunikat
Dołożyłem ścieżkęNie udało się zaimportować modułu „numpty” lub „numpy.linalg”. Moduły te są konieczne do pracy tego rozszerzenia. Zainstaluj je i spróbuj ponownie.
C:\Program Files\Inkscape\python\Lib\site-packages\numpy-1.9.2
Może doinstalować sobie starszego inka, w nowym rysować, a w starszym zapisywać z svg do dxf?
- pasikonik
- Autor
- Wylogowany
- New Member
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
Jeśli plik nie jest pusty a w DraftSight nie widać niczego to ja bym spróbował zrobić import do Blendera i od razu eksport do jakiegoś formatu który łyka DraftSight (OBJ, 3DS...). Tak to już jest z tymi programami opensource. Inkscape zapisuje do dwóch formatów SVG, swojego i uniwersalnego a Adobe Illustrator też do swojego! Niby nie powinno być różnic ale pliki SVG z Inka importowane do Blendera często mają błędy. Pomaga import do Illustratora i zapis do jego SVG. Taka zabawa!
mPuQ
mPuQ