- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Zapis bez ramek.
Zapis bez ramek.
- skyone
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 7 miesiąc temu #645
przez skyone
Zapis bez ramek. was created by skyone
Witam,
Tworzę w inkscape rysunek (plan pomieszczenia) i chcę go zapisać bez ramek w pliku png. We właściwościach wyłączam obramowanie, jednak uparcie oprócz planu pomieszczenia mam w pliku png cienką ramkę wokół rysunku. Raz ta ramka przylega do rysunku, innym razem zachowuje margines wokół rysunku. Jak się tego pozbyć?
Tworzę w inkscape rysunek (plan pomieszczenia) i chcę go zapisać bez ramek w pliku png. We właściwościach wyłączam obramowanie, jednak uparcie oprócz planu pomieszczenia mam w pliku png cienką ramkę wokół rysunku. Raz ta ramka przylega do rysunku, innym razem zachowuje margines wokół rysunku. Jak się tego pozbyć?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
9 lata 7 miesiąc temu #646
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Zapis bez ramek.
Cześć. O ile dobrze rozumiem sytuację, to wyłączasz sobie ramkę strony. Ta ramka nie ma nic wspólnego z finalnym efektem. jest tylko na potrzeby tworzenia pracy, ale nie powinno jej być widać w finalnym obrazku. To oznacza, że masz gdzieś na rysunku tę ramkę i powinno ją się dać usunąć. Jeśli chcesz, dodaj plik, a ja Ci go poprawię i powiem co było nie tak.
- skyone
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #647
przez skyone
Replied by skyone on topic Zapis bez ramek.
Już wiem! Te ramki to po prostu granice obrazu wyświetlane w podglądzie Windows. Przy wyświetlaniu np. picassie ramek nie ma. Przepraszam za zamieszanie. Można zamknąć.
Ostatnia9 lata 7 miesiąc temu edycja: skyone od. Powód: Rozwiązanie problemu
Czas generowania strony: 0.230 s.