- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Problem z ołówkiem
Problem z ołówkiem
- Kartka
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 8 miesiąc temu #585
przez Kartka
Problem z ołówkiem was created by Kartka
Witajcie
Mam taki problem z ołówkiem, chcąc narysować łamaną ołówek robi tylko dwa punkty po czym figura sama się zamyka, a kolejne kliknięcie zamiast dodać następny odcinek do łamanej tworzy nową prostą
Załączam zrzut ekranu, na którym starałam się uchwycić jak wygląda problem.
Próbowałam już reinstalacji, czy skorzystania z innej wersji programu, lecz ciągle jest tak samo, choć na samym początku udało mi się narysować normalną łamaną. Gdyby ktokolwiek coś wiedział, z góry wielkie dzięki za pomoc
Mam taki problem z ołówkiem, chcąc narysować łamaną ołówek robi tylko dwa punkty po czym figura sama się zamyka, a kolejne kliknięcie zamiast dodać następny odcinek do łamanej tworzy nową prostą
Załączam zrzut ekranu, na którym starałam się uchwycić jak wygląda problem.
Próbowałam już reinstalacji, czy skorzystania z innej wersji programu, lecz ciągle jest tak samo, choć na samym początku udało mi się narysować normalną łamaną. Gdyby ktokolwiek coś wiedział, z góry wielkie dzięki za pomoc
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Dorkass
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 36
9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #586
przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Problem z ołówkiem
Zdaje się, że tak to właśnie działa. U mnie w każdym razie jest to samo, ale wystarczy kliknąć w ostatni węzeł aby kontynuować rysowanie. Generalnie ołówek służy do przeciągania po kartce, a nie do klikania, dlatego zwolnienie klawisza powoduje zakończenie rysowania. Jeśli chcesz narysować linię łamaną klikając od punktu do punktu, to użyj pióra.
A jak już zamieszczasz zrzut, to powinien on obejmować także ikony pokazujące aktualny tryb narzędzia.
A jak już zamieszczasz zrzut, to powinien on obejmować także ikony pokazujące aktualny tryb narzędzia.
Ostatnia9 lata 8 miesiąc temu edycja: Dorkass od.
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #602
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Problem z ołówkiem
mPuQ
Ostatnia9 lata 8 miesiąc temu edycja: mPuQ od.
- Kartka
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 8 miesiąc temu #613
przez Kartka
Replied by Kartka on topic Problem z ołówkiem
Dzięki za odpowiedzi Byłam przekonana, że na początku właśnie udało mi się użyć ołówka tak jak pióra, a później tak to już nie działało, stąd moje pytanie.Ale może omyłkowo kliknęłam wtedy na pióro zamiast ołówek.
Czas generowania strony: 0.106 s.