Problem z edycją liter

10 lata 1 miesiąc temu #483 przez daro
Problem z edycją liter was created by daro
Witam.Mam problem z edycja liter tzn. chciałem edytować literę np.A wymazać dolna kreskę jak to zrobić gumka tu nie działa.Pozdrawiam.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

10 lata 1 miesiąc temu #484 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Problem z edycją liter
Musisz zamienić tekst na ścieżkę i wtedy po prostu usunąć zbędny fragment np. za pomocą narzędzia do edycji węzłów, albo stosując operacje logiczne (ścieżka -> różnica itp.).

10 lata 4 tygodni temu - 9 lata 10 miesiąc temu #487 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Problem z edycją liter
Aby tekst można było potraktować gumką należy użyć funkcji z menu Ścieżka opcji Obiekt w ścieżkę (ShiftCtrl+C)

mPuQ
Załączniki:

10 lata 4 tygodni temu #492 przez daro
Replied by daro on topic Problem z edycją liter
Witam.Dziękuje za odpowiedzi ale niestety nie działa.Daję obiekt w ścieżkę ,potem Gumka ale przejeżdżam po literze pozostaje ślad jak by rysowała ale z literą nic się nie dzieje (nie maże)

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #493 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Problem z edycją liter
U mnie działa. Na pewno rozdzieliłeś grupę po zamianie na ścieżkę? Ups, nikt tego wcześniej nie napisał. No więc po zmianie na ścieżkę jeszcze musisz kliknąć: Obiekt -> Rozdziel grupę.
I właściwie to czego się uparłeś akurat na gumkę? Przecież sposoby, które podałam są bardziej precyzyjne.
Tutaj masz filmik, jak łatwo i precyzyjnie można usunąć część litery za pomocą edycji węzłów: dl.dropboxusercontent.com/u/27473063/2/A...10-23%2020_20_27.wmv (właściwie do edycji węzłów nawet nie trzeba rozdzielać grupy).

Czas generowania strony: 0.130 s.