- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Przekształcanie desenia
Przekształcanie desenia
- Dorkass
- Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 36
10 lata 4 miesiąc temu #414
przez Dorkass
Przekształcanie desenia was created by Dorkass
Jeszcze jeden dziwny problem. Wypełniam sobie obiekt deseniem, jednym z tych gotowych i chcę następnie ten deseń np. obrócić czy przeskalować, ale te wszystkie chwytaki, które do tego służą, nie wiedzieć czemu, zawsze lądują mi gdzieś pół kilometra od obiektu i muszę pomniejszać obraz i ich szukać.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
10 lata 4 miesiąc temu #415
przez DominusX
Chwytaki dla podstawowych deseni domyślnie, przy każdym nowym projekcie w Inkscape, znajdują się zawsze w lewym górnym rogu kartki. Oczywiście jeśli je przesuniesz to później tam zostają, ale przy pierwszy uruchomieniu i bez przesuwania ich będą zakotwiczone w 0.0, czyli współrzędnych lewego, górnego rogu.
Replied by DominusX on topic Przekształcanie desenia
Dorkass napisał: Jeszcze jeden dziwny problem. Wypełniam sobie obiekt deseniem, jednym z tych gotowych i chcę następnie ten deseń np. obrócić czy przeskalować, ale te wszystkie chwytaki, które do tego służą, nie wiedzieć czemu, zawsze lądują mi gdzieś pół kilometra od obiektu i muszę pomniejszać obraz i ich szukać.
Chwytaki dla podstawowych deseni domyślnie, przy każdym nowym projekcie w Inkscape, znajdują się zawsze w lewym górnym rogu kartki. Oczywiście jeśli je przesuniesz to później tam zostają, ale przy pierwszy uruchomieniu i bez przesuwania ich będą zakotwiczone w 0.0, czyli współrzędnych lewego, górnego rogu.
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorkass
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Czas generowania strony: 0.198 s.