Wygodne przesuwanie obrazu bez myszy?

10 lata 4 miesiąc temu #419 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Wygodne przesuwanie obrazu bez myszy?
Używam obu rąk w różnych konfiguracjach (nie wiem, może to kwestia przyzwyczajenia czy nabrania wprawy), ale jednak nadal jest to dla mnie mocno niewygodne (mam naprawdę drobne dłonie). Nie dałoby się zmienić tego PPM na jakiś zwykły klawisz?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

10 lata 4 miesiąc temu #420 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Wygodne przesuwanie obrazu bez myszy?

Dorkass napisał: Używam obu rąk w różnych konfiguracjach (nie wiem, może to kwestia przyzwyczajenia czy nabrania wprawy), ale jednak nadal jest to dla mnie mocno niewygodne (mam naprawdę drobne dłonie). Nie dałoby się zmienić tego PPM na jakiś zwykły klawisz?

Zgodnie z moją wiedzą nie da się dowolnie zmieniać przypisanych skrótów klawiszowych. Chyba by trzeba Ci zrobić specjalny build.

Nie wiem co mogę Ci jeszcze doradzić. Może tylko żebyś spróbowała LPM wciskać kciukiem, palcem wskazującym macać, a małym palcem wciskać PPM, natomiast drugą ręką CRTL lub SHIFT. Żadna to rada ale nic lepszego nie mam.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #554 przez DominusX

Dorkass napisał: Używam obu rąk w różnych konfiguracjach (nie wiem, może to kwestia przyzwyczajenia czy nabrania wprawy), ale jednak nadal jest to dla mnie mocno niewygodne (mam naprawdę drobne dłonie). Nie dałoby się zmienić tego PPM na jakiś zwykły klawisz?

W nowej wersji Inka jest opcja w sam raz dla Ciebie! :) Jak przytrzymasz spację to możesz przesuwać obszar roboczy :> No i można juz zmienić ustawienia Klawiszy - Ustawienia > Interfejs > Skróty klawiszowe
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorkass

9 lata 9 miesiąc temu #555 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Wygodne przesuwanie obrazu bez myszy?
Rzeczywiście, super! :D Dla mnie to naprawdę duże udogodnienie. Dziękuję za info :)

9 lata 9 miesiąc temu #556 przez DominusX
Spoko, zawsze do usług!

Czas generowania strony: 0.107 s.