- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Konfiguracja siatki
Konfiguracja siatki
- Dorkass
- Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
- Otrzymane podziękowania: 36
W preferencjach ustawiłam nawet inny kolor dla linii głównych (czerwony) i inny dla normalnych (żółty), ale mam tylko czerwone bez względu na stopień powiększenia widoku czy ustawienie rozstawu. Zupełnie nie wiem, o co chodzi w tych ustawieniach.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
- Otrzymane podziękowania: 63
Dorkass napisał: Nie wiem dlaczego, ale wyświetlają mi się tylko linie główne siatki i nie wiem co zrobić, aby pojawiły się te cieńsze, tak jak to widać w tutorialu: inkscape-tutorial.pl/rada3.html.
W preferencjach ustawiłam nawet inny kolor dla linii głównych (czerwony) i inny dla normalnych (żółty), ale mam tylko czerwone bez względu na stopień powiększenia widoku czy ustawienie rozstawu. Zupełnie nie wiem, o co chodzi w tych ustawieniach.
Heja, nie mam pojęcia o co chodzi, ale może zacznijmy od moich ustawień statki: porównaj sobie i daj znać.
- Dorkass
- Autor
- Wylogowany
- Platinum Member
- Otrzymane podziękowania: 36
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
- Otrzymane podziękowania: 63
Dorkass napisał: Dziękuję za odpowiedź Rzadko używam Inkscape i nie przyszło mi do głowy aby zajrzeć do tej zakładki we właściwościach dokumentu. Myślałam, że siatkę konfiguruje się tylko w: Edycja -> Preferencje. Teraz już mam tak, jak chciałam
No i super