Konfiguracja siatki

10 lata 5 miesiąc temu #392 przez Dorkass
Konfiguracja siatki was created by Dorkass
Nie wiem dlaczego, ale wyświetlają mi się tylko linie główne siatki i nie wiem co zrobić, aby pojawiły się te cieńsze, tak jak to widać w tutorialu: inkscape-tutorial.pl/rada3.html.
W preferencjach ustawiłam nawet inny kolor dla linii głównych (czerwony) i inny dla normalnych (żółty), ale mam tylko czerwone bez względu na stopień powiększenia widoku czy ustawienie rozstawu. Zupełnie nie wiem, o co chodzi w tych ustawieniach.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #393 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Konfiguracja siatki

Dorkass napisał: Nie wiem dlaczego, ale wyświetlają mi się tylko linie główne siatki i nie wiem co zrobić, aby pojawiły się te cieńsze, tak jak to widać w tutorialu: inkscape-tutorial.pl/rada3.html.
W preferencjach ustawiłam nawet inny kolor dla linii głównych (czerwony) i inny dla normalnych (żółty), ale mam tylko czerwone bez względu na stopień powiększenia widoku czy ustawienie rozstawu. Zupełnie nie wiem, o co chodzi w tych ustawieniach.

Heja, nie mam pojęcia o co chodzi, ale może zacznijmy od moich ustawień statki: porównaj sobie i daj znać.

Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #394 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Konfiguracja siatki
Dziękuję za odpowiedź :) Rzadko używam Inkscape i nie przyszło mi do głowy aby zajrzeć do tej zakładki we właściwościach dokumentu. Myślałam, że siatkę konfiguruje się tylko w: Edycja -> Preferencje. Teraz już mam tak, jak chciałam :)

10 lata 5 miesiąc temu #395 przez DominusX
Replied by DominusX on topic Konfiguracja siatki

Dorkass napisał: Dziękuję za odpowiedź :) Rzadko używam Inkscape i nie przyszło mi do głowy aby zajrzeć do tej zakładki we właściwościach dokumentu. Myślałam, że siatkę konfiguruje się tylko w: Edycja -> Preferencje. Teraz już mam tak, jak chciałam :)

No i super :)

Czas generowania strony: 0.108 s.