HUION HS611 - problemy z opcją używania piórka...

3 lata 11 miesiąc temu #2348 przez Małgorzata
Mam pytanie,

Jak większość nauczycieli chciałam sobie ułatwić codzienną pracę przed komputerem - poczytałam nt. tabletów graficznych - chciałam i i ja urozmaicić codzienne zmagania, więc: kupiłam i mam... ale też mam problem... może ktoś też miał podobny i mógłby mi pomóc...

Kupiłam tablet Huion HS611 - pracuję na Macbooku - po skonfigurowaniu tableta - w skrócie: okazuje się, że NIE mogę operować opcja pisania piórem - nie mam też w Wordzie opcji rysowania (być może to jest problem) - dlatego chciałam zapytać, czy bez tej opcji NIE da rady pisać piórem?
Dodam też, iż ten sam problem występuje przy plikach pdf...

Mac nie ma także PAINTA, więc pytanie - czy jakoś mogę ominąć te problemy... ?

Może ktoś zna się na rzeczy - bo to moje pierwsze spotkanie z tabletem graficznym i chyba nie ogarniam go...

Dodam, iż na co dzień w szkole pracujemy na Google Classroom, więc najczęściej sprawdzam pliki w arkuszach Google lub w pdf-ach... i jeśli miałam sobie ułatwić zadanie, to póki co sobie je utrudniłam - ale może to kwestia mojej niewiedzy i ... tego, że nie mogę znaleźć żadnych tutoriali na YT dot. tego Huiona HS611... - ale może ktoś go zna i pracuje...

Kombinując z lekka - ściągnęłam też tablicę OneBoard - ale pisanie na niej i ew. udostępnianie jej, to następne motanie się między następnymi narzędziami - a tablet miał mi zawęzić codzienną żonglerkę mnóstwem rzeczy...

Z góry dziękuję za wszelką pomoc...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

3 lata 11 miesiąc temu #2349 przez DominusX
Cześć nie wiem jak inni, ale ja nie jestem w stanie pomóc. To forum Inkscape i na nim się tu głównie skupiamy. Dodatkowo osobiście nie używam Maca, więc nie znam jego działania.
Za tę wiadomość podziękował(a): Małgorzata

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.302 s.