- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Off-Topic
- HUION HS611 - problemy z opcją używania piórka...
HUION HS611 - problemy z opcją używania piórka...
- Małgorzata
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
3 lata 11 miesiąc temu #2348
przez Małgorzata
HUION HS611 - problemy z opcją używania piórka... was created by Małgorzata
Mam pytanie,
Jak większość nauczycieli chciałam sobie ułatwić codzienną pracę przed komputerem - poczytałam nt. tabletów graficznych - chciałam i i ja urozmaicić codzienne zmagania, więc: kupiłam i mam... ale też mam problem... może ktoś też miał podobny i mógłby mi pomóc...
Kupiłam tablet Huion HS611 - pracuję na Macbooku - po skonfigurowaniu tableta - w skrócie: okazuje się, że NIE mogę operować opcja pisania piórem - nie mam też w Wordzie opcji rysowania (być może to jest problem) - dlatego chciałam zapytać, czy bez tej opcji NIE da rady pisać piórem?
Dodam też, iż ten sam problem występuje przy plikach pdf...
Mac nie ma także PAINTA, więc pytanie - czy jakoś mogę ominąć te problemy... ?
Może ktoś zna się na rzeczy - bo to moje pierwsze spotkanie z tabletem graficznym i chyba nie ogarniam go...
Dodam, iż na co dzień w szkole pracujemy na Google Classroom, więc najczęściej sprawdzam pliki w arkuszach Google lub w pdf-ach... i jeśli miałam sobie ułatwić zadanie, to póki co sobie je utrudniłam - ale może to kwestia mojej niewiedzy i ... tego, że nie mogę znaleźć żadnych tutoriali na YT dot. tego Huiona HS611... - ale może ktoś go zna i pracuje...
Kombinując z lekka - ściągnęłam też tablicę OneBoard - ale pisanie na niej i ew. udostępnianie jej, to następne motanie się między następnymi narzędziami - a tablet miał mi zawęzić codzienną żonglerkę mnóstwem rzeczy...
Z góry dziękuję za wszelką pomoc...
Jak większość nauczycieli chciałam sobie ułatwić codzienną pracę przed komputerem - poczytałam nt. tabletów graficznych - chciałam i i ja urozmaicić codzienne zmagania, więc: kupiłam i mam... ale też mam problem... może ktoś też miał podobny i mógłby mi pomóc...
Kupiłam tablet Huion HS611 - pracuję na Macbooku - po skonfigurowaniu tableta - w skrócie: okazuje się, że NIE mogę operować opcja pisania piórem - nie mam też w Wordzie opcji rysowania (być może to jest problem) - dlatego chciałam zapytać, czy bez tej opcji NIE da rady pisać piórem?
Dodam też, iż ten sam problem występuje przy plikach pdf...
Mac nie ma także PAINTA, więc pytanie - czy jakoś mogę ominąć te problemy... ?
Może ktoś zna się na rzeczy - bo to moje pierwsze spotkanie z tabletem graficznym i chyba nie ogarniam go...
Dodam, iż na co dzień w szkole pracujemy na Google Classroom, więc najczęściej sprawdzam pliki w arkuszach Google lub w pdf-ach... i jeśli miałam sobie ułatwić zadanie, to póki co sobie je utrudniłam - ale może to kwestia mojej niewiedzy i ... tego, że nie mogę znaleźć żadnych tutoriali na YT dot. tego Huiona HS611... - ale może ktoś go zna i pracuje...
Kombinując z lekka - ściągnęłam też tablicę OneBoard - ale pisanie na niej i ew. udostępnianie jej, to następne motanie się między następnymi narzędziami - a tablet miał mi zawęzić codzienną żonglerkę mnóstwem rzeczy...
Z góry dziękuję za wszelką pomoc...
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
3 lata 11 miesiąc temu #2349
przez DominusX
Replied by DominusX on topic HUION HS611 - problemy z opcją używania piórka...
Cześć nie wiem jak inni, ale ja nie jestem w stanie pomóc. To forum Inkscape i na nim się tu głównie skupiamy. Dodatkowo osobiście nie używam Maca, więc nie znam jego działania.
Za tę wiadomość podziękował(a): Małgorzata
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Czas generowania strony: 0.121 s.