- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- "Seamless pattern" - jak go stworzyć od zera?
"Seamless pattern" - jak go stworzyć od zera?
- dreamynatalie
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
1 miesiąc 1 tydzień temu - 1 miesiąc 1 tydzień temu #3186
przez dreamynatalie
"Seamless pattern" - jak go stworzyć od zera? was created by dreamynatalie
Cześć,
tworzę wzory bezszwowe, tzw. "seamless pattern" i generalnie ten wbudowany szablon sprawdza mi się super, gdy chodzi o tworzenie wzorów na tkaniny, ale potrzebuję stworzyć taki szablon, ale do taśm. Więc zamiast kilku kwadratów obok siebie, potrzebuję zrobić takie coś, by były obok siebie 2-3 prostokąty.
Próbowałam zmodyfikować ten default'owy szablon pod swoje wymiary, ale średnio mi to wyszło
Z góry dzięki za pomoc!
tworzę wzory bezszwowe, tzw. "seamless pattern" i generalnie ten wbudowany szablon sprawdza mi się super, gdy chodzi o tworzenie wzorów na tkaniny, ale potrzebuję stworzyć taki szablon, ale do taśm. Więc zamiast kilku kwadratów obok siebie, potrzebuję zrobić takie coś, by były obok siebie 2-3 prostokąty.
Próbowałam zmodyfikować ten default'owy szablon pod swoje wymiary, ale średnio mi to wyszło
Z góry dzięki za pomoc!
Ostatnia1 miesiąc 1 tydzień temu edycja: dreamynatalie od.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
1 miesiąc 1 tydzień temu #3187
przez DominusX
Replied by DominusX on topic "Seamless pattern" - jak go stworzyć od zera?
Cześć,
zrobiłem na ten temat dość kompleksowy materiał. Zapraszam do oglądania:
A gdybyś chciała zrobić sobie szablon, który ma wbudowane desenie, to taki materiał też jest:
zrobiłem na ten temat dość kompleksowy materiał. Zapraszam do oglądania:
A gdybyś chciała zrobić sobie szablon, który ma wbudowane desenie, to taki materiał też jest:
- dreamynatalie
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
1 miesiąc 1 tydzień temu #3190
przez dreamynatalie
Replied by dreamynatalie on topic "Seamless pattern" - jak go stworzyć od zera?
Obejrzałam oba filmy, ale średnio widzę przełożenie rozwiązań tam pokazanych jako rozwiązania mojego problemu / zagwozdki :/ Jakby, jest to naprawdę spoko rozwiązanie, ale mi zależy na podglądzie na żywo, tak, jak ma to miejsce w wbudowanym 'seamless pattern'.
Modyfikując warstwy z wbudowanej tempatki udało mi się 'pi razy drzwi, pi razy okno' uzyskać to, co potrzebuję, czyli coś takiego:
Ale nie do końca rozumiem, od czego, od której warstwy zależy to, że (1) nie ma opacity 100% oraz czemu (2) wystaje, mimo że powinno się ucinać.
Z góry dzięki za pomoc!
Modyfikując warstwy z wbudowanej tempatki udało mi się 'pi razy drzwi, pi razy okno' uzyskać to, co potrzebuję, czyli coś takiego:
Ale nie do końca rozumiem, od czego, od której warstwy zależy to, że (1) nie ma opacity 100% oraz czemu (2) wystaje, mimo że powinno się ucinać.
Z góry dzięki za pomoc!
Czas generowania strony: 0.274 s.