- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Import plików *.eps
Import plików *.eps
- Fire
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
3 lata 7 miesiąc temu #2615
przez Fire
Import plików *.eps was created by Fire
Witam.
Mam problem z importem plików *.eps do programu Inscape. Oczywiście, tak jak można znaleźć informacje w wielu miejsca w sieci (np. taki tutorial na YouTube: ), zainstalowałem GhostScrpit, skonfigurowałem ścieżki w ustawieniach systemu ale... nie działa. Tzn. otwiera się okno importu, natomiast nie pokazuje się tam miniatura grafiki, a po kliknięciu OK, żadna grafika się nie otwiera. Próbowałem tak jak jest to sugerowane w tutorialach takich jak ten przytoczony powyżej przesuwać kolejność dostępu do ścieżki GhostScriptu w górę w konfiguracji systemu, zmieniałem nazwy plików *.eps, próbowałem z różnymi plikami... nic nie pomaga. Jak Wy radzicie sobie z otwieraniem plików *.eps?
Mam problem z importem plików *.eps do programu Inscape. Oczywiście, tak jak można znaleźć informacje w wielu miejsca w sieci (np. taki tutorial na YouTube: ), zainstalowałem GhostScrpit, skonfigurowałem ścieżki w ustawieniach systemu ale... nie działa. Tzn. otwiera się okno importu, natomiast nie pokazuje się tam miniatura grafiki, a po kliknięciu OK, żadna grafika się nie otwiera. Próbowałem tak jak jest to sugerowane w tutorialach takich jak ten przytoczony powyżej przesuwać kolejność dostępu do ścieżki GhostScriptu w górę w konfiguracji systemu, zmieniałem nazwy plików *.eps, próbowałem z różnymi plikami... nic nie pomaga. Jak Wy radzicie sobie z otwieraniem plików *.eps?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
3 lata 7 miesiąc temu #2617
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Import plików *.eps
mPuQ
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
3 lata 7 miesiąc temu #2619
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Import plików *.eps
To ja dopytam jeszcze w temacie: na jakich wersjach próbowaliście? Istnieje szansa, że na starszych wersjach działało to lepiej.
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
3 lata 7 miesiąc temu #2623
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Import plików *.eps
Testowałem na Inku 1.0.2 i 1.2 dev oraz Ghostscript 9.54. To kiedyś na Inku 0.48 śmigało bez problemu.
mPuQ
- ProfesjonalnyAmator
- Wylogowany
- Senior Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
3 lata 5 miesiąc temu #2660
przez ProfesjonalnyAmator
Replied by ProfesjonalnyAmator on topic Import plików *.eps
Witam , troche mam inny problem bo z plikiem dxf ale nie chcę robić następnego tematu , mianowicie program mi nie chce odtworzyć tego pliku (w załączniku) wyświetla mi się biała kartka jakby pliku wgl nie dało się odczytać a na przykład jak wkleje to do programu MyPlasm to normalnie sie otwiera.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
3 lata 5 miesiąc temu - 3 lata 5 miesiąc temu #2661
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Import plików *.eps
Cześć,
mi też nie chciał, ale go ładnie poprosiłem i zadziałał
A tak serio to sprawdziłem na nowej i starszej wersji, i nowej nie chciało konwertować, więc przepuściłem plik przez LibreOffice Draw > Eksport do PDF > Import do Inkscape.
mi też nie chciał, ale go ładnie poprosiłem i zadziałał
A tak serio to sprawdziłem na nowej i starszej wersji, i nowej nie chciało konwertować, więc przepuściłem plik przez LibreOffice Draw > Eksport do PDF > Import do Inkscape.
Załączniki:
Ostatnia3 lata 5 miesiąc temu edycja: DominusX od.
Czas generowania strony: 0.221 s.