Potrzebuję szybkiej pomocy

1 rok 4 miesiąc temu #2575 przez julix123
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Witam, mam problem przy zapisywaniu obrazu. Otóż, gdy zapisuję swój projekt i otwieram go w inkscape, to wszystko widać. Natomiast, gdy po zapisaniu otwieram go w mircosoft edge, to nie wyświelta mi się 1 część obrazu. W jaki sposób mogłabym to naprawić i jak spowodować, żeby plik po zapisaniu od razu otwierał się w programie inkscape. Mam projekt do zrobienia do dziś i bardzo bym prosiła o szybką odpowiedź. Dziękuję!
 

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

1 rok 4 miesiąc temu #2576 przez DominusX
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Cześć,

spróbuj zrobić 2 rzeczy:
1.
Zapisać kopię jako SVG, ale podczas zapisywania wybierz "czysty SVG"

2.
  • Zaznacz wszystko,
  • przejdź do menu Plik > Właściwości dokumentu
  • W zakładce "Strona" popatrz na dole okienka. Powinnaś tam znaleźć sekcję "dopasuj stronę do zawarości". Rozwiń ją i wciśnij przycisk dopasowywania strony do zawartości. 

    Ewentualnie zamiast tego możesz zaznaczyć wszystko i użyć skrótu klawiszowego CTRL+SHIFT+R
Moim zdaniem przeglądarka obcina wszystko co jest poza obszarem strony. Ewentualnie części nie widać przez właściwości dodawane przez Inkscape. 

Daj znać, czy wyszło. 

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

1 rok 4 miesiąc temu #2577 przez julix123
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Wydaje mi się, że działa, dzięki :-))

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

1 rok 4 miesiąc temu #2578 przez DominusX
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
No i fajno. Które pomogło?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.257 s.