Inkscape + K40 Whisperer widoczne wszystkie zasłonięte obiekty

3 lata 8 miesiąc temu #2554 przez Ubek
Super dzięki , chętnie zobaczę jak i co z tym można zrobić. 

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

3 lata 8 miesiąc temu #2557 przez DominusX
Hej,

Przejrzałem plik. poprawiłem. Zobacz jak teraz. Popatrz jak wygląda to co dostarczyłem i porównaj z Twoim plikiem. Wszystko to co zrobiłem uzyskałem usuwając niepotrzebne kształty, resztę załatwiły części wspólne/różnice i inne rzeczy o któych była mowa w zalinkowanym wczesniej materiale.

Program do wycinania na laserze działa tak jakby nic nie widział, tylko poruszał się po omacku, widzi tylko to co ma krawędzie.

Otwórz swój plik, a następnie wejdź w menu Widok > Tryb podzielony i popatrz jako to wygląda po jednej i po drugiej stronie. Zobaczysz dzięki temu jak Twój projekt widzi laser. A potem zobacz jak wygląda mój plik.

Sprawa może nie być zupełnie jasna, więc nie wahaj się zadawać dalszych pytań.

Plik załącznika:

Nazwa pliku: A3a6mmdprzd_fix.zip
Wielkość pliku:1,340 KB
Załączniki:

3 lata 8 miesiąc temu #2564 przez Ubek
Jesteś Master ;) Wielkie dzięki. Widok podzielony ładnie pokazuje to co widzi laser. Nie wiem czy ja źle zaznaczam obiekty czy co ? Zobacz co się dzieje jak robię różnicę czy sumę czy każdą inną funkcję. Za każdym razem jakieś ukośne linie.   
Załączniki:

3 lata 8 miesiąc temu #2565 przez DominusX
Inkscape po prostu łącząc odcinki, połączył Ci końce Twoich kształtów.

Ja zmieniałem Twoje kształty, aby mieć pewność, że da się to zrobić, ale po prawdzie najłatwiej zrobić to od nowa. Tworząc albo cały kształt na kratce, albo (jak ja bym zrobił):
1. zrobić sobie kształt litery "T",
2. obrócił do góry nogami
3. skopiować (duplikuj) kształt tyle razy ile ma być tych ząbków,
4. Zsumować wszystkie kształty "T", żeby wyszło coś co wygląda jak odwrócone TTTTTT
5. Zaznaczyć ten kształt, zaznaczyć twój duży element i zrobić Różnicę.

Po prawdzie nic skomplikowanego.

Jeśli jednak chciałbyś zrobić to tak jak ja, to napierw zamiast Sumy trzebaby użyć opcji "połącz", usunąć podwójne punkty (niektóre na siebie nachodzą), uzupełnić brakujące odcinki i iść z tym dalej.

Spróbuj mojej wypunktowanej wyżej metody, ale jakby co od bidy mogę też nagrać co dokładnie mam na myśli w zdaniu powyżej.

Czas generowania strony: 0.145 s.