- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Po zapisie projektu nie mogę zmienić czcionki
Po zapisie projektu nie mogę zmienić czcionki
- MagdaM
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
6 lata 4 miesiąc temu #1906
przez MagdaM
Po zapisie projektu nie mogę zmienić czcionki was created by MagdaM
Cześć,
Przepraszam z góry jeśli to głupie pytanie, rozwiązanie jest banalne czy coś, jestem totalnie początkująca. Zdołałam stworzyć w inkscape logo: obrazek i tekst pod obrazkiem. Wgrałam plik eps, pojawiały się wektory, zmieniałam kolory elementów i zmienialam tekst. Zapisałam go potem w w formacie svg. Teraz jak włączam projekt, to wektory mi się już nie pojawiają tylko zaznaczenie całego obrazka z tekstem. I nie mam pojęcia jak wrócić do stanu z wektorami, żeby mogła zmienić czcionkę.
Czy ktoś z Was móglby mi pomóc?
Pozdrawiam,
Magda
Przepraszam z góry jeśli to głupie pytanie, rozwiązanie jest banalne czy coś, jestem totalnie początkująca. Zdołałam stworzyć w inkscape logo: obrazek i tekst pod obrazkiem. Wgrałam plik eps, pojawiały się wektory, zmieniałam kolory elementów i zmienialam tekst. Zapisałam go potem w w formacie svg. Teraz jak włączam projekt, to wektory mi się już nie pojawiają tylko zaznaczenie całego obrazka z tekstem. I nie mam pojęcia jak wrócić do stanu z wektorami, żeby mogła zmienić czcionkę.
Czy ktoś z Was móglby mi pomóc?
Pozdrawiam,
Magda
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
6 lata 4 miesiąc temu #1907
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Po zapisie projektu nie mogę zmienić czcionki
Cześć,
po pierwsze dobrze, że przyszłaś do nas na forum z pytaniem. Zawsze chętnie pomożemy.
Najprawdopodobniej obiekt jest po porostu zgrupowany. SVG tak robi przy importach. W lewym dolnym obszarze ekranu, zaraz koło warstwy (Layer 1) powinnaś widzieć słowo "Grupa". Warto zwracać na to uwagę
Zaznacz swój obiekt, kliknij Obiekt > Rozdziel Grupę. Na wszelki wypadek kliknij kilka razy.
Jeśli to nie to, to pisz. Poszukamy dalej.
po pierwsze dobrze, że przyszłaś do nas na forum z pytaniem. Zawsze chętnie pomożemy.
Najprawdopodobniej obiekt jest po porostu zgrupowany. SVG tak robi przy importach. W lewym dolnym obszarze ekranu, zaraz koło warstwy (Layer 1) powinnaś widzieć słowo "Grupa". Warto zwracać na to uwagę
Zaznacz swój obiekt, kliknij Obiekt > Rozdziel Grupę. Na wszelki wypadek kliknij kilka razy.
Jeśli to nie to, to pisz. Poszukamy dalej.
- MagdaM
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
6 lata 4 miesiąc temu #1908
przez MagdaM
Replied by MagdaM on topic Po zapisie projektu nie mogę zmienić czcionki
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź Dominus! Niestety zaznaczam obiekt, klikam rozdziel grupę i mi się pojawia tekst na dole "w zaznaczeniu brak grup do rozdzielenia" i nic się nie dzieje. Może masz jeszcze jakiś pomysł? Pozdrawiam
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
Mniej
Więcej
6 lata 4 miesiąc temu #1909
przez DominusX
Cześć, nie mam pojęcia. Podeślij plik na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
- MagdaM
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
6 lata 3 miesiąc temu #1914
przez MagdaM
Replied by MagdaM on topic Po zapisie projektu nie mogę zmienić czcionki
Dzięki wielkie, ale sama ogarnęłam o co chodzi - zapis projektu w svg zamiast inkscape svg. Zrobiłam projekt od nowa i teraz wszystko w porządku. Dzięki za wsparcie!
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
Mniej
Więcej
6 lata 3 miesiąc temu #1915
przez DominusX
Cześć,
gratuluję determinacji. Nie każdy potrafi wykrzesać z siebie chęć znalezienia rozwiązania na własną rękę.
Z naszej strony czasem ciężko jest wpaść na rozwiązanie takiej natury.
Niezależnie od tego wszystkiego zapraszamy tu ponownie, jeśli tylko znów pojawi się problem. Może uda się rozwiązać go wspólnie.
DX
gratuluję determinacji. Nie każdy potrafi wykrzesać z siebie chęć znalezienia rozwiązania na własną rękę.
Z naszej strony czasem ciężko jest wpaść na rozwiązanie takiej natury.
Niezależnie od tego wszystkiego zapraszamy tu ponownie, jeśli tylko znów pojawi się problem. Może uda się rozwiązać go wspólnie.
DX
Czas generowania strony: 0.253 s.