Zniknęła opcja zaokrąglania narożników

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1408 przez Dorkass
Miałam ją na 100% w wersji 0.91 dev_r14851, a później w r14950 i tak sobie po prostu wyparowała. W 0.92 dev też nie ma. Pamiętam, że już kiedyś mi znikła, ale wtedy wystarczyło usunąć folder Inkscape z C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Roaming. Teraz nie pomaga. Bardzo mi na tej opcji zależy. Była na liście efektów ścieżki pod nazwą: Fillet/Chamfer. Teraz niestety jej nie ma, a jest mi strasznie potrzebna. Proszę o pomoc.
@Edycja:
Uff, pobrałam ponownie wersję 0.91 dev_r14851 i opcja się pojawiła. Całe szczęście, że ta wersja była jeszcze dostępna do pobrania. A byłam pewna, że w r14950 też było to zaokrąglanie narożników. I dlaczego w ogóle ta opcja znikła i nie ma jej w późniejszych wersjach, np. w tej 0.92 dev? Przecież to jedna z najbardziej potrzebnych, wręcz niezbędnych funkcji... Nie da się jej jakoś dodać do tego 0.92, żebym nie musiała używać dwóch jednocześnie?
PS
Przy okazji znalazłam ciekawy program do grafiki wektorowej online: gravit.io/ - jest tam m.in. zaokrąglanie narożników i inne ciekawe efekty. Prościutki w obsłudze i można sobie pobrać swoje dzieło na dysk w formacie SVG. Można także SVG utworzone w Inku zaimportować z dysku. Nie wiem, czy gdzieś tu była o tym mowa, jeśli nie, to chyba warto dodać w osobnym temacie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.274 s.