Znikający deseń

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1225 przez Dorkass
Znikający deseń was created by Dorkass
Dlaczego po zapisaniu projektu do PDF znika mi wypełnienie deseniem? Jest na to jakiś sposób? A może dałoby się zamienić ten deseń na krzywe? Jak klikam w obiekt wypełniony deseniem i wybieram "deseń na obiekty" to po prostu znika. Gdybym chciała np. przerzucić pracę do innego programu, to też zapewne będzie problem z takim deseniem...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

8 lata 5 miesiąc temu #1226 przez Owca
Replied by Owca on topic Znikający deseń
Ciekawe

Ostatnio robiłem mapę i wykorzystywałem deseń do zrobienia kratki w obiekcie. Po zapisaniu do PDFa deseń dalej istniał. A twój deseń składa się z krzywych, czy jakiegoś rastrowego obrazka?

8 lata 5 miesiąc temu #1227 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Znikający deseń
Nie no, z krzywych. 3 obiekty zgrupowane: 2 serduszka na przezroczystym kwadracie. Hmm, nie pamiętam, czy kwadrat był ścieżką, czy prostokątem, ma to znaczenie?

8 lata 5 miesiąc temu #1231 przez Dorkass
Kombinowałam na różne sposoby, ale nie udało mi się zapisać wypełnienia deseniem do PDF w v. 0.91, za to w v. 0.48 portable problem nie występuje.

8 lata 5 miesiąc temu #1246 przez Dorkass
Czyli nie ma żadnego sposobu, aby ten deseń, którym jest wypełniony obiekt, jakoś zamienić na ścieżki? Bardzo by mi się taka opcja przydała...

8 lata 5 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #1247 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Znikający deseń
Zrobiłem wypełnienie w Inku 0.92pre1 i zapis do PDF przy imporcie zmieniłem z Internal import na Cairo i wypełnienie nie zniknęło.

P.S.: Wypełnienie nie chce się dać edytować! To jest badziew w stylu tych piktogramów w menu Objekt > Symbole. :(

mPuQ
Załączniki:
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorkass

Czas generowania strony: 0.231 s.