nie działające ikony w wersji 0.91

8 lata 6 miesiąc temu #1176 przez Tomasz Kwiatkowski
nie działające ikony w wersji 0.91 was created by Tomasz Kwiatkowski
Witam na forum,
Mam poważy problem. Nie działają mi żadne funkcje w programie. Przeinstalowałem go i cały czas jest tak samo. Przede wszystkim właściwości dokumentu nie działają, również czcionki (ikona) itd. Bardzo proszę o pomoc. Dzięki

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

8 lata 6 miesiąc temu #1177 przez Owca
Replied by Owca on topic nie działające ikony w wersji 0.91
Cześć

Musisz odinstalować Inka i posprzątać po nim wszystkie stare pliki, wpisy do rejestrów i zainstalować na nowo. Jak problem nie zniknie po takim sprzątaniu to będziemy szukać dalej.

8 lata 6 miesiąc temu #1178 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic nie działające ikony w wersji 0.91
Spróbuj wersji portable , ona teoretycznie pobiera ustawienia ze swoich podkatalogów a nie z ustawień w profilu użytkownika.
Jeśli okaże się, że to działa jak trzeba to będzie wina poprzednich ustawień które pozostały w systemie.

mPuQ

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1179 przez Tomasz Kwiatkowski
Replied by Tomasz Kwiatkowski on topic nie działające ikony w wersji 0.91
Wielkie dzięki za porady. Inka już odinstalowałem. Zainstalowałem wersję portable i ikony działają. Mam tylko pytanie: czy ta wersja jest w pełni mobilna, stabilna i używa wszystkie opcje? Jak się ma do wersji w pełni zapisanej na dysku? Mam kilka małych rzeczy do zrobienia i nie chcę stracić mojej pracy. Dzięki

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1180 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic nie działające ikony w wersji 0.91
Są programy, ale po pierwsze one też często nie usuną wszystkiego, a po drugie trzeba umieć się nimi posługiwać, bo mogą też narobić szkód.
Takim najbezpieczniejszym wg mnie jest CCleaner, jeśli użyjesz go z domyślnymi ustawieniami.
Kolejność jest taka:
Odinstalować Inkscape.
Wpisać w wyszukiwarkę na dysku systemowym Inkscape i usunąć wszystkie znalezione foldery, które należały do Inka.
Opróżnić kosz
Użyć CCleanera do czyszczenia rejestru
Zrestartować system
Uruchomić rejestr jako administrator, zrobić sobie kopię dla bezpieczeństwa i wpisać w wyszukiwarkę rejestru Inkscape
Usuwać klucze, co do których masz pewność, że zostały utworzone przez Inkscape. Zamknąć rejestr i ew. dla pewności jeszcze raz użyć CCleanera.
To powinno wystarczyć
Jeśli chcesz, to zamiast powyższego możesz odinstalować Inkscape np. za pomocą programu Revo Uninstaller Pro - on też pousuwa większość pozostałości, ale trzeba zwracać uwagę, co zostało oznaczone do usunięcia.

8 lata 6 miesiąc temu #1181 przez Tomasz Kwiatkowski
Replied by Tomasz Kwiatkowski on topic nie działające ikony w wersji 0.91
No patrz w momencie jak poprawiałem mój ostatni wpis, już mi odpowiedziałeś. Ale cienias ze mnie .. :) Czy w takim razie zostawić tę wersję portable, czy spróbować wyczyścić system po poprzednich wersjach?

Czas generowania strony: 0.157 s.