- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Potrzebuję pomocy
- Flat i material design
Flat i material design
- Semerchet
- Autor
- Wylogowany
- Senior Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #514
przez Semerchet
Flat i material design was created by Semerchet
Tak jak na temat flat designe można znaleźć trochę w rodzimym języku tak o material designe niestety. Zna ktoś może coś po polsku o tworzeniu w inku w tym stylu?
Strona google o tym - material designe
Paletę kolorów udało mi się zamontować do inka pod ten styl według tego - dominoc925
Strona google o tym - material designe
Paletę kolorów udało mi się zamontować do inka pod ten styl według tego - dominoc925
Ostatnia9 lata 10 miesiąc temu edycja: Semerchet od.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
9 lata 10 miesiąc temu #519
przez DominusX
Czołem, nikt Cie nie zignorował, ale moje poszukiwania nie dały najlepszych skutków. Jak to zrobić od strony technicznej pomogę Ci, ale jakie są zasady stylu, tego do końca nie wiem.
Replied by DominusX on topic Flat i material design
Semerchet napisał: Tak jak na temat flat designe można znaleźć trochę w rodzimym języku tak o material designe niestety. Zna ktoś może coś po polsku o tworzeniu w inku w tym stylu?
Czołem, nikt Cie nie zignorował, ale moje poszukiwania nie dały najlepszych skutków. Jak to zrobić od strony technicznej pomogę Ci, ale jakie są zasady stylu, tego do końca nie wiem.
- Semerchet
- Autor
- Wylogowany
- Senior Member
Mniej
Więcej
9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #520
przez Semerchet
Replied by Semerchet on topic Flat i material design
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
9 lata 10 miesiąc temu #521
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Flat i material design
Dzieje się tak też dlatego, że to jest świeży temat i jeszcze mało ludzi w naszej części internetu na niego zareagowała. Na tyle by robić opisy czy tutoriale.
Nie wiem do czego to zmierza ale chyba do trybu tekstowego z lat 80-tych! Za rok wyjdzie jakiś Super Flat Material UI Design i na monitorach 4K będziemy się "delektować" grafiką jak w grach z Atari i to w trzyde.
Coś w tym stylu tylko bez pikselozy, no chyba, że stanie się modna!
Nie wiem do czego to zmierza ale chyba do trybu tekstowego z lat 80-tych! Za rok wyjdzie jakiś Super Flat Material UI Design i na monitorach 4K będziemy się "delektować" grafiką jak w grach z Atari i to w trzyde.
Coś w tym stylu tylko bez pikselozy, no chyba, że stanie się modna!
mPuQ
- Semerchet
- Autor
- Wylogowany
- Senior Member
Mniej
Więcej
9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #522
przez Semerchet
Replied by Semerchet on topic Flat i material design
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
9 lata 10 miesiąc temu #523
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Flat i material design
Pożyjemy zobaczymy co z połączenia flat z material wyniknie i jaki będzie to miało wpływ na branżę IT. Pozytyw jaki w tym widzę, że forma nie będzie przysłaniała treści.
A Microsoft to sam nie wie czego chce bo umieścili w Windows 8 i w wersjach mobilnych kafelki. Na wszelki wypadek żeby ich ludzie nie zlinczowali dali dostęp do tradycyjnego Pulpitu. Przy okazji zabierając przycisk i menu Start bo jak stwierdzili, nikt z tego nie korzysta. Przy W 8.1 przycisk wrócił w okrojonej formie. W 8 cenię za szybkość pracy na dysku SSD a nie za wodotryski do których sami nie są przekonani.
A Microsoft to sam nie wie czego chce bo umieścili w Windows 8 i w wersjach mobilnych kafelki. Na wszelki wypadek żeby ich ludzie nie zlinczowali dali dostęp do tradycyjnego Pulpitu. Przy okazji zabierając przycisk i menu Start bo jak stwierdzili, nikt z tego nie korzysta. Przy W 8.1 przycisk wrócił w okrojonej formie. W 8 cenię za szybkość pracy na dysku SSD a nie za wodotryski do których sami nie są przekonani.
mPuQ
Czas generowania strony: 0.246 s.